Vesa-Matti Saarakkala

Monikulttuurista maahanmuuttoa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä otti eilen maahanmuuttoon kantaa seuraavasti: 

”Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on huolestunut kehityksestä, jossa samaan aikaan, kun maassamme työttömyys kasvaa, rekrytoidaan vierastyövoimaa. Erityisen huolestuneita olemme siitä, että terveydenhuoltojärjestelmämme hakee ratkaisua pääkaupunkiseudun hoitajapulaan vierastyövoiman avulla.

 

On erikoista, jos julkinen sektori ei kykene kouluttamaan tai halua kouluttaa osaavaa työvoimaa hoitoalalle Suomessa jo nykyisin olevista maahanmuuttajista. Maahanmuuttajien kielikoulutus tuntuu yleisesti ottaen tuottavan hitaasti tuloksia. Kun kyse on työperäisestä maahanmuutosta ja ulkomaalaisten hoitajien kielikoulutuksesta, virallisen totuuden mukaan kahden kuukauden kielikoulutus antaa jo riittävät valmiudet hoitotyöhön.

 

On kestämätöntä, että verovaroin toimiva julkinen sektori kohtelee maahanmuuttajaryhmiä keskenään eriarvoisesti ja maksattaa laskun tästä kahden kerroksen politiikasta Suomen kansalla rakenteellisen maahanmuuttajatyöttömyyden ja syrjäytymisen muodossa. Perussuomalaisten mielestä tällainen toiminta tulee pitkällä aikavälillä yhteiskunnalle myös selvästi kalliimmaksi kuin hoitotyön kiinnostavuuden lisääminen palkkausta parantamalla”. 

Itselle herää kysymys, miten on mahdollista, että toisaalla julkisella sektorilla on ilmeisesti varaa panostaa tehokkaaseen kielikoulutukseen niin, että jo kahdessa kuukaudessa saadaan ulkomaalaisesta koulutetusta työvoimasta kyvykästä työvoimaa omalle alalleen? Miksei sama onnistu niiden maahanmuuttajien kohdalla, jotka jo ovat Suomessa? Onko syy maahanmuuttajissa vai yhteiskunnassa, ja jos syy on yhteiskunnassa, niin miksi epätasapuolinen (moninainen tai monikulttuurinen) kohtelu eri maahanmuuttajaryhmien välillä? Ja saadaanko kahdessa kuukaudessa oikeasti työkykyistä työvoimaa? Pienen maan pitää päättää, panostaako se työperäiseen maahanmuuttoon vai humanitaariseen maahanmuuttoon, jos panostaa. Molempiin ei ole varaa. Ja kaiken maahanmuuton lähtökohtana tulee olla ”maassa maan tavalla”. Jos jollekin on epäselvää maan tavat, niin niitä pitää terävöittää eli politiikan tulee mahdollistaa kansallinen yhteisöllisyys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Suomalaisia huijataan, kiintiöpakolaisten joukossa on vahingossa pari ihan
oikeitta sairaanhoitajia, ei edes yritetään järjestää heille suomenkielen opetus, Burmalaiset ovat nyt olleet hylättynä Kotkalaisessa lähiössä jo kolme vuotta.

Tietysti he kuuluvat siihen humanitääriseen maahanmuuttoon, tilastot menevät sekaisin jos heidän joukosta lyötykin apua siihen hoitajapulaan.

Työperäiseen maahanmuuton täyttyy veronmaksajien piikkiin luoda oma oikealla jäsenkirjalla varustetulle organisaatio, alussa hieno toimisto Helsingin keskustaan muutaman työsuhdeauto, palkataan kahvinkeittäjiä, raha saadaan menemään ja tilastollisesti voidaan osoittaa miten paljon on taas uhrattu kansalaisten hyvinvointiin ja terveydenhuoltoon.

the (nimimerkki)

On jotenkin kestämätöntä, että samalla hetkellä kun suomessa on satojatuhansia työttömiä, niin ei saada koulutettua 20 suomalaista hoitajaa työhön, vaan pitää mennä filippiineiltä hakemaan. Onneksi ovat sentään ahkeria, motivoituneita ja valmiiksi koulutettuja.

"Pienen maan pitää päättää, panostaako se työperäiseen maahanmuuttoon vai humanitaariseen maahanmuuttoon, jos panostaa. Molempiin ei ole varaa."

Ymmärrän rekrytoinnit ulkomailta, jos kertakaikkisesti alalle ei löydy suomalaista työvöimaa. Tätä ennen on jo kyllä työvoimapolitiikassa mokattu.

Tilanteessa, jossa velkaannumme 10 miljardia euroa vuodessa, niin voisin väittää ei ole varaa mihinkään ylimääräiseen. Meillä suomalaiset näkevät nälkää ja pakolaiset elävät herroiksi. Taitaa olla ajan henki.

Miten tämmöinen on muuten mahdollista:

"Kaikilla ei mene Suomessa onneksi niin huonosti kuin suomalaisilla vanhuksilla.

Punkalaitumen vastaanottokeskuksen 24 turvapaikanhakijaa hoitaa ällistyttävät 17 henkilöä. Koomista on se, ettei tämäkään riitä, sillä henkilökuntaa on tulossa vielä neljä lisää.

Näin hyvää hoitoa ei vanhus saa Suomessa edes mistään yksityisestä hoitokodista.

SPR:n hoitama vastaanottokeskus ei maksa onneksi mitään, koska kustannuksista vastaa The Valtio."

metsuri (nimimerkki)

Nämäkin Filippiinot olisivat olleet monta kertaa enemmän tarpeelliset omassa maassaan. Ei ole mitenkään eettisesti puolustettavaa tuoda köyhästä maasta koulutetua työvoimaa. Tätä ei voi kutsua muuta kuin siirtomaa riistoksi pahimmasta päästä, jos ei jopa suorastaan orjakaupaksi.
Meidän Braxit ja Cronbergit eivät osaa edes hävetä kaksinaamaisuuttaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Selkeys ja tyhän esittäminen kannataa pittää mielessä :)

Visitor (nimimerkki)

"Nämäkin Filippiinot olisivat olleet monta kertaa enemmän tarpeelliset omassa maassaan."

Nämä "filippiinot" kuuleman mukaan kouluttavat aivan tarkoituksella enemmän kuin tarvitsevat sairaanhoitoalan henkilökuntaa, ideana on se, että ulkomaille töihin päässeet lähettävät kotimaahan valuuttaa.

Satonen selittelee verkkouutisissa:

"Esimerkiksi Filippiineiltä Suomeen pilottihankkeella tulevat hoitajat ovat kotimaassaan suorittaneet kansainväliset kriteerit täyttävän sairaanhoitajakoulutuksen. Lisäksi terveydenhoitoalalla työskenteleviltä ulkomaalaisilta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa. Sairaanhoitajilla
tämä tarkoittaa kahdeksan kuukauden, lähihoitajilla kuuden kuukauden täysipäiväisiä kieliopintoja lähtömaassa."

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_c...

vieras (nimimerkki)

Kuka keksi, että suomalaisilla pitää olla korkea koulutus? Nyt on turhia maistereita ja medianomeja nurkat täynnä. Osa heistä ei halua paskaduuneihin, osa ei pääse, koska on liian koulutettu.
Toinen älyvapaa keksintö on "pakolaisten" asuttaminen Suomeen, koska uskotaan, että he muka tekisivät nuo vähäarvoisemmat työt, joihin suomalaiset nyt ovat liian koulutettuja. Nyt on työttömiä maahanmuuttajia enemmän kuin tarpeeksi.
Ja mikä on ratkaisu tähän työn ja työttömien kohtaamattomuuteen? Tuodaan ulkomailta valmiiksi koulutettua työvoimaa tekemään oikeaa työtä, keksitään väärinkoulutetuille suomalaisille tuottamattomia projektisuunnittelijan askareita ja annetaan maahanmuuttajien olla hyödyttömänä kaupunkikuvan väriläiskänä.

Rakenteessa olisi kyllä uudistamista. Suomessa pitäisi palauttaa oikean työn arvostus ja maksaa siitä kunnon palkkaa, sekä panostaa kunnon koulutukseen kaiken huuhaan sijasta.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Tässäpä on herätty hieman liian myöhään, tietyt tahot hourii unenpöpperöissään pelastavasta maahanmuuttopolitiikasta ja kunnolla hereillä olevat leimataan rasisteiksi.

Hantta (nimimerkki)

"Ja mikä on ratkaisu tähän työn ja työttömien kohtaamattomuuteen? Tuodaan ulkomailta valmiiksi koulutettua työvoimaa tekemään oikeaa työtä, keksitään väärinkoulutetuille suomalaisille tuottamattomia projektisuunnittelijan askareita ja annetaan maahanmuuttajien olla hyödyttömänä kaupunkikuvan väriläiskänä."

Erittäin osuva kuvaus nykytilanteesta. Työskentelen osa-aikaisesti ammattikorkeakoulussa ja kun se aloitettiin joskus 95-96, hallintohenkilökuntaa oli pari kanslistia ja rehtori+apulaisrehtori, joka myös opetti. Nyt on suunnittelijaa ja koordinaattoria kolmisenkymmentä. Ei tarvitse ihmetellä, mihin se katainen velkaa ottaa.

Ja velalla hoidetaan tietysti maahanmuuttopolitiikkaa eikä sielläkään liikoja säästellä kun melkein jokaisella partalapsipakolaisella on oma paapoja. Tuskin riittää se 57000 €/vuosi ja siihen onkin varattu lisää täksi vuodeksi.

Husein Muhamedin mukaan "maahanmuuttovastaiset ryhmät" saavat käyttövoimaa imaamin järjettömistä lauseista. Vai että oikein "maahanmuuttovastaiset ryhmät", melkein kuin neuvostovastaiset voimat 70-luvulla. Kuules Husein ja muutkin mamuhalaajat, Suomessa SAA olla eri mieltä harjoitettavasta politiikasta. Suomalaisen maahanmuuttopolitiikan merkittävin saavutus on itäkeskuksessa ja assan kulmilla adidaksissaan vetelehtivä porukka. Ei politiikan täydellinen epäonnistuminen ole silti näiden vika - tunnetusti tyhmä on se, joka maksaa eli suomalaiset hyödylliset idiootit.

M.Heikka (nimimerkki)

Minkä ihmeen vuoksi meidän tulisi olla "maahanmuuttomyönteisiä"? Onko se jokin itsestäänselvyys, jonka mielipiteen joku muu kuin minä itse minulle antaa? Onko se asia raamattuun kirjoitettu, että näin tulisi olla ja näin on hyvä?

Mihin tämä ylhäältä annettu dogmi perustuu?

Joku Hussein Mohamedko jostain Turusta on oikeutettu määrittelemään, mitkä ovat minun moraalisesti hyväksyttäviä mielipiteitä. Jos en ole samaa mieltä, olenko kenties rasisti. olenko kenties oppimaton? Jos nämäkään eivät riitä perusteluisiksi, niin ehkäpä jotain löytyisi.

Totta kai minä olen maahanmuuttokielteinen. Eri asia on se, että joku tulee tänne luonnollisia polkuja: rakastumalla suomalaiseen, tulemalla tänne töihin, tai ehkäpä päätyneenä maailmankiertomatkallaan juuri tänne. Oikeat pakolaisetkin ovat OK, mutta nämä partanaamaiset "lapset", jotka lähetetään tänne siksi, että loppukin suku voi tulla loisimaan...en heitä hyväksy. En myöskään hyväksy lapsiavioliittoja, en huntuja, en huiveja enkä pitkiä kauhtanoita. Ajattelen näin, enkä kysy siihen lupaa.

Janne (nimimerkki)

Miettikääpä?

Husin työnvoimapulan syyt?

- Asuminen PK-seudulla kallista/mahdotonta hoitsun palkalla.
- Asunnoissa etusijalla soskutapaukset ja pakolaiset
- Kierre valmis matala- ja keskipalkka-alojen liksalla ei saa kämppää kaupungista seuraus työnvoimapula!

Lääke? Vapautetaan kohtuuhintaisia asuntoja työssäkäyville jollakin konstilla

Bjarne (nimimerkki)

" Husin työnvoimapulan syyt?

- Asuminen PK-seudulla kallista/mahdotonta hoitsun palkalla.
- Asunnoissa etusijalla soskutapaukset ja pakolaiset
- Kierre valmis matala- ja keskipalkka-alojen liksalla ei saa kämppää kaupungista seuraus työnvoimapula!"

Lisäksi syynä usein hirveä kohtelu. Monia ahkeria ja empaattisia sairaanhoitajia on savustettu pois työpaikoistaan. Savustajina kollegat ja esimiehet. Osa on siirtynyt yksityiselle sektorille ja osa lähtenyt ulkomaille.

Suomen työelämä on kokonaisuudessaan tautinen. Työpaikkakiusaamista eniten Euroopassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset