Vesa-Matti Saarakkala

Nykypäivänä on rankkaa olla oikeasti konservatiivi

Hälinä numero 1

Olin eilen maanpuolustuksen suunnittelukunnan tapahtumassa Helsingin yliopistolla eduskuntaryhmän panelistina. Alustajina toimivat puolustusministeri Jyri Häkämies ja puolustusvoimien komentaja amiraali Juhani Kaskeala. Alustukset olivat todella hyviä, mutta…

Kun paneelissa kysyttiin, uhkaako yleistä asevelvollisuusjärjestelmäämme jokin asia, erehdyin rehellisesti vastaamaan, että kyllä, monikulttuurisuus ja yleinen yksilöllistymiskehitys yhteiskunnassa uhkaa yleistä asevelvollisuutta.

Sain lähes kaikilta kansanedustajilta päälleni ryöpyn. Sanottiin, että on sydäntä lämmittävää nähdä tummaihoinen maahanmuuttaja lumipuvussa ja että puolustusvoimat on parhaimpia maahanmuuttajien kotouttajia.

Öö, ok, olen samaan mieltä.

Tällä tasolla on siis keskustelu yleisen asevelvollisuuden ympärillä. Rasistileiman pelko saa kaikki hyppimään iloisesti monikulttuuripropagandan tahdissa. Ei kyetä ymmärtämään, että monikulttuurisuus/yltiöyksilöllisyys on ideologia (ei yhtä kuin joukko maahanmuuttajia), joka siis ehdottomasti heikentää yleisen asevelvollisuuden yleistä hyväksyttävyyttä. Maatahan puolustetaan materian lisäksi myös yhteisiin arvoihin perustuen.

Koulujen opetusohjelmissa on isänmaallisuus raivattu pois tieltä ja tilalle on tuotu asiakaslähtöinen monikulttuurisuus, monimuotoisuus ja moniarvoisuus. Mielestäni tällainen kehitys, että vielä oikein yhteiskunnan taholta ruokitaan moniarvoisuutta, johtaa yltiöyksilöllisyyteen ja siihen, ettei meillä ole samalla tavalla yhteisiä arvoja, joita puolustaa toisin kuin ennen. Pitkälle menevä moniarvoisuuden ylistys ei nimittäin kaiken järjen ja kokemuksen perusteella mitenkään riitä yhdistämään yksilöitä niin, että he panisivat henkensä alttiiksi toistensa puolesta. Tämä ilmiö näkyy jo yhteiskunnassamme yleisesti. Pientäkään apua on vaikea saada ilman rahaa.

Mitä taas tulee varsinaiseen maahanmuuttoon, niin jos periaatteena ei ole ”maassa maan tavalla”, seuraa monikulttuurisuutta, joka taas johtaa todennäköisesti veronmaksuhalukkuuden heikkenemiseen, verotulojen pienenemiseen ja siihen, että yhteiskunnan taholta yhä vähemmän kyetään vaikuttamaan poliittisesti ihmisten arvoihin. Asiat päätetään yksilöllisesti markkinoilla. Nykyinen monikulttuurisuutta painottava maahanmuuttopolitiikka ehdottomasti sekin siis heikentää kansallista yhteisöllisyyttä ja sitä myöten kansallista puolustustahtoa.

Toisaalta sekin on selvä, ettei järjestelmän kautta voida mennä liiaksi yhtenäisyyttä painottavaan kulttuuriin, koska sekin laskee veronmaksuhalukkuutta. Pitää siis hakea tasapainoa, mutta merkit viittaavat siihen, ettei nykykehitys voi jatkua kovin pitkälle, koska tasapaino järkkyy liikaa.
Kansallisvaltioiden maailma vailla täyttä rahamarkkinoiden vapautta on paras järjestelmä sekä yhteisöllisyyden että materiaalisen hyvinvoinnin kannalta. Sopivana rajana kansallisvaltiolle toimii ainakin kieli. On tärkeää, etteivät kielet käytännössä katoa.
Hälinä numero 2

Olin eilen illalla myös Jyväskylässä Eurooppanuorten vaalipaneelissa, jossa minulta tivattiin, miten voin pitää vääränä sitä, että lesboperheet voisivat saada lapsia. Perusteluksi esitin sitä, että lapsella on lähtökohtaisesti hyvä olla vanhempina molempien sukupuolten edustajat. Epäilen, ettei ole lapsen kannalta hyvä, jos hänellä on kaksi samaa sukupuolta olevaa vanhempaa

Pidän myös homoutta ja lesboutta epänormaalina, enkä halua siitä tehtävän politiikan keinoin normaalia, koska siitä seuraa nimenomaan se, että homoille ja lesboille voidaan antaa lapsia, joita saavat normaalisti vain heteroparit. Mahdollisuus saada lapsia on siis tässä kysymyksessä mielestäni keskeisin perustelu seksuaalisuuden normaaliudelle. Haluan siis, että normaalius on tässä asiassa määriteltävissä.

Näkemykseni ei perustu tieteeseen, vaan omiin arvoihini, joissa sukupuolisuus on tärkeä tekijä. Tätä moni ei meinaa sulattaa, vaan heittää jotakin perustelua tieteen piiristä. Minusta tämä asia ei ole tieteen kysymys. Samasta aiheesta kysyi Ylioppilaslehti tänään. Aiemmin keväällä Aamulehti uteli kantaani. Kovasti aihe puhututtaa. Harmi, että yhä harvempi uskaltaa sanoa kantansa, koska pelkää leimautuvansa ihmisvastaiseksi.

Minulla ei ole mitään homoja ja lesboja vastaan, kunhan homous ja lesbous nähdään poikkeamana normaalista. Ei parannettavana sairautena, vaan erityispiirteenä, jota on aina esiintynyt ja jolla saattaa olla myös kulttuurinen ulottuvuutensa eli homoutta voi olla monenlaista. Se voi olla myös ilmiö. Sukupuolettomuuden ideologia liittyy vahvasti tähän.

Hälinä numero 3

Tänään Jalasjärvellä sanoin, että minua ihmetyttää, miten ulkomailta tulee välillä Suomeen asevelvollisuusiässä olevia terveitä miehiä, jotka pakenevat kotimaastansa sodan takia. Mukana on varmasti joitakin rintamakarkureita.

Sanoin, että itse en ole aseistakieltäytyjä, kuten eivät olleet suomalaiset sotaveteraanitkaan, jotka joutuivat oikeasti rintamalle. Sotaveteraanien sotimisen ansiosta meillä on Suomi, jonne voivat ulkomaalaisetkin tulla turvaan, mutta asiat ulkomailla eivät toki ratkea pakolaisuudella. Naiset ja lapset ovat onneksi ensisijassa, kun myönnämme turvapaikkoja/oleskelulupia. Myös kriisinhallinta on pääpiirteissään hyvä asia. Samoin kehitysapu, kunhan se menee perille ja kohdennetaan todelliseen kehittämiseen. Kehitysapu ei kuitenkaan ole yksin ratkaisu.

Meidän kotimainen puolustuksemme perustuu yleiseen asevelvollisuuteen. Se tarkoittaa, että sodan syttyessä emme lähde täältä pois vaan puolustamme maatamme asein.

Suomen sisällissodasta voisi todeta sen, että mielestäni valkoiset olisivat tehneet suuren virheen, jos he olisivat luovuttaneet Suomen punaisten käsiin ja Suomi olisi todennäköisesti tullut osaksi Neuvosto-Venäjää. Punaiset olisivat tehneet suuren virheen, jos he olisivat epätoivoisina joukolla loikanneet Neuvosto-Venäjälle ja jättäneet Suomen valkoisille. Suomi oli 1918 äärimmäisen epätasa-arvoinen ja epäoikeudenmukainen maa. Olisikohan Suomi koskaan kehittynyt hyvinvointivaltioksi, jos punaiset eivät olisi uhanneet hallitusvaltaa asein? Itse uskon, etteivät sotiemme uhraukset olleet turhia. Ihmiset kuolivat tärkeiden asioiden puolesta.

Nykyinen liberaalihömppä ei perustu mihinkään muuhun kuin oletukseen elämän utopistisesta pehmeydestä ja ihmisen muuttumisesta joksikin sellaiseksi, mitä ihminen ei ole koskaan aiemmin ollut. Siitä seuraa ihmiselle huonoa politiikkaa. Rakenteet ja materia ovat vieroittaneet liberaalit kovasta elämästä. Nykyiseen liberalismiin kuuluu myös vaikeneminen osasta elämää eli kuolemasta. Harmi, että humanismin nimissä mennään kohti sosiaalidarwinistista, jopa anarkistista, maailmaa. Harmi sekin, että nykyään, kun internet mahdollistaa yhteydenpidon ja vaikkapa ”virtuaalimatkailun”, internationalistit itsekkyydessään tulkitsevat asiaa niin, että heidän pitää lähteä paikkaan, jonka he tietokoneensa näytöstä näkevät ja josta he lukevat. Elämää ei eletä arjessa vaan sitä käydään elämässä lomalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

M.Heikka (nimimerkki)

Pikkasen pelottavaa, jos eivät Häkämies ja Kaskealakaan ymmärrä sitä, että voimakas monikulttuurisuus olisi uhka halukkuudelle astua palvelukseen.

Se kun on monilla jo nyt heikun keikun ja siinä ja siinä.

Totta kai asioilla on looginen, psykologinen yhteys.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Eivät Häkämies, Kaskeala ja Boeing halua 350 000 sotilasta Suomeen, vaan kalustohankintoja ja imagoja tuottavaa kansainvälistä toimintaa.

Suomessa puolustustarve lasketaan niin vähäiseksi, että materiaalia ei kannata edes varastoida, vaan ostetaan uusia laitteita, kuten nyt melko tarpeettomat alueilmatorjuntaohjukset. Norjalaisille maksettavilla hankinnoilla aletaan ampua tavallisia Hornetin ohjuksia maasta. Tämä on eräänlainen ilmavoimien korvike Pohjois-Norjassa.

Kyse on siitä, ettei puolustusministeriö halua menettää puolustusbudjettia tarpeen vähettyä, vaan pitää rahat omanaan maailman tappiin ja kun rahaa on liikaa keskisuuriin kalustohankintoihin, se on "pakko" tuhlata johonkin julkisen sektorin periaatteiden mukaan.

Kyse on informaatiosodankäynnistä valtiovarainministeriötä ja suomalaista äänestäjä-veronmaksajaa vastaan.

Eläkeläinen Matti Ahola sanoo, että puolustusselonteon EU-turvatakuut ovat perustuslain vastaisia. Samaan aikaan kuitenkin Ahola kannattaa NATO:n 5. artiklan mukaisia takuita.

Niin pitkälle ei Aholakaan mene, että hän katsoisi perustuslaittomiksi YK:n 51. artiklan turvatakuut.

Yhdysvallat on kriisissä ja NATO-maiden puolustusvälineteollisuus. Suomi saisi ostettua paljon enemmän, jos sillä olisi vain 50 000 sotilasta eikä 267 000. Menetelmätieteet kehittyisivät nopeammin eikä tarvittaisi varusmiehiä, varusnaisia eikä kalustoa kuin mallikappaleet.

Terhi Birgitta Törrö (nimimerkki)

Arvostan, että kerrot näkemyksesi niinkuin se on, vaikken ole kanssasi joka asiasta samaa mieltä. Saanko kertoa mistä olen erimieltä vai pidätkö tätä blogia äänestäjiä varten?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

On hyvä pitää keskustelut yhdessä paikassa alustajan sivuilla.

the (nimimerkki)

Jep. Mielipide-erot ovat "rikkaus ja voimavara" vain kun keskustellaan kansakunnan kannalta merkittävistä asioista kuten haluatko syödä aamiaismurosi sokerikuorutuksella vai ilman. Mistään kovin järkevästä ei voida keskustella ilman loukkaamatta virallista totuutta. Erityisesti tämä liittyy tähän vallalla olevaan monikulttuuri-ideologiaan, mutta myös moneen muuhun asiaan. Kokeilkaapa joskus keskustella järkevästi esimerkiksi siitä, pitäisikö nykyinen "hyvin"vointivaltiojärjestelmä alaa ajas. Ei taida onnistua.

Tsemppiä vaan vaaleihin!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Tuli mieleen sinipunasta tai punamustasta, että mitä mieltä olette siitä, kun Jutta Urpilainen on vaihtanut verkkosukkansa ja punaisen mekkonsa lähes mustaan hautajaisasuun.

Tarkoittaako tämä sitä, että SDP:n naispoliitikot, ne nuoremmatkin ovat tulleet hieman voimaperäisemmille, sanoisinko fascistisemmille linjoille Väinö Tannerin ja Paavo Lipposen kanssa esimerkiksi ydinvoimassa Suomen muuttamiseksi Olkiluoto-4:llä ja Loviisa-3:lla ydinvoimasta luopuvan Ruotsin ydinjätehaudaksi ja ydinsähkökeitaaksi vai että SDP:n vaalitoiveet eurovaaleissa on jo nyt puettu surupukuun?

Mitä yleensä maailmanpolitiikassa merkisee se, että Hillary Clintonilla olisi sukkahousuissa reikä, Urpilainen luopuisi punaisesta puvusta ja verkkosukista?

Tuleeko Urpilaisesta söpön punainen, Tellervo Koivistoakin punaisempi, edes vapuksi?

Onko tästä arkadologista näkemystä tai edes ravimiehen ennustetta säällisillä vedonlyöntikertomilla?

Minusta Urpilaisen pitäisi suruajasta huolimatta olla oma pieni punainen tytöntyllerönsä vai mitä olette mieltä isännät?

Mitään rohkeampaa en ole ajatellut tänä aamuna mainita. On vielä niin hämärää, että ei voi olla varma, kuuluuko tuo pihalla oleva Skoda Octavia, jossa istuu kuljettajan lisäksi kaksi lerppahattuista miestä sisäministeriölle...

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Jos sotiemme veteraaneja olisi vielä elossa ja voimissaan nykyistä enemmän, heidän sydäntään ei lämmittäisi tummaihoinen maahanmuuttaja lumipuvussa, eikä puolustusvoimat maahanmuuttajien kotouttajana.
Siis k o t o u t t a j a n a !

Maailmanmies (nimimerkki)

"Sanottiin, että on sydäntä lämmittävää nähdä tummaihoinen maahanmuuttaja lumipuvussa ja että puolustusvoimat on parhaimpia maahanmuuttajien kotouttajia"

Tämä on usein kuultu argumentti. Ollaan liikuttuneita siitä, että mustasta miehestä on ikäänkuin tullut suomalainen.
Ei kuitenkaan nähdä eroa siinä onko asevelvollisina kymmenen tai kymmenen tuhatta eri kulttuuritaustaista. Kymmenen on pieni pikantti lisä, kymmenen tuhatta on pahimmammassa tapauksessa vihamielinen sotajoukko.

Yhä edelleen ollaan siinä uskossa, että maahantulijoiden mielestä meidän kulttuurimme on heidän mielestään ylivertainen ja siihen kannattaa sopeutua. Mitäpä jos hei eivät ajattelekaan niin ? Ottavat oikeudet mutta eivät perusta velvollisuuksista.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Sotiemme veteraaneja ja heidän jälkeläisiään kiinnostanee tämä tilasto:

Sotiemme sankarivainajat kunnittain. Lähde: Isänmaan puolesta. Suomalaisten taistelujen tiet ja tappiot 1939-1945. Tarmo Metsälä.

Vähiten kunnan miesmäärästä laskettuna kaatuneita talvi- ja jatkosodassa. (Kuntia oli silloin 550 kpl)

550. Jomala
549. Lemland
548. Hammarland
547. Mariehamn
546. Bergö
545. Iniö
544. Korpo
543. Kronoby
542. Karleby/Öja
541. Nagu
540. Nykarleby
539. Pedersöre
538. Övermark
537. Houtskär
536. Maksmo
535. Terjärv
534. Hiittis
533. Nedervetil
532. Närpes
531. Hangö
530. Munsala
529. Brandö
528. Paattis
527. Esse
526. Kaskö
525. St. Karins
524. Västanfjärd
523. Kristinestad/Tjöck
522. Snappertuna
521. Pargas
520. Lapfjärd
519. Jeppo
518. Korsnäs
517. Säkylä
516. Bromarv
515. Piikkiö
514. Hongonjoki
513. Pojo
512. Jacobstad
511. Oravais

Opiskelija Opa (nimimerkki)

Kunnioitan aloittajaa siitä, että hän kertoo mielipiteensä rehellisesti eikä kumarra joka suuntaan. Tulevaisuutta ajatellen olisi hyvä, että väittelyssä argumentaatio olisi niin hyvin hallussa, että asian osaa esittää vakuuttavasti ns. paremmissakin piireissä. Varsinkin kun esitettävä asia sotii valtaeliitin käsityksiä vastaan. Ei muuta kuin onnea ja menestystä, ja harjoittele lisää debatointia sillä se on poliitikon tärkein työkalu. Kirjallinen esitys näyttää olevan jo kunnossa.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Monille tuntuu olevan vaikeaa kuunnella mitä sanotaan ja he kiinnittävät kaiken huomioonsa yhteen sanaan tai ilmaisuun. Olen törmännyt samaan lukemattomia kertoja. Puolustusvoimat ei voi olla monikulttuurinen, vaan tiukasti yhden perinteisen ja joustavan suomalaisen sotilaskulttuurin omaksunut. Siihen yksilöt sopeutuvat tai hakeutuvat vaihtoehtoisiin palvelusmuotoihin.

Maanpuolustuskurssin aikana kiinnitin huomiota sotilashenkilöstön suhtautumiseen maahanmuuttajavarusmiehiin. Kenraalikunnassa suitsutettiin juuri tuolla tavalla yksipuolisesti asian erinomaisia puolia. Joukko-osaston komentaja valikoi sanansa huomattavasti tasapainoisemmin välttäen tiukkaa kannanottoa, kun taas välittömässä varusmiesrajapinnassa palvelleet komppaniaupseerit olivat jo paljon realistisempia tuoden esille myös palvelukseen liittyviä erityisiä vaikeuksia.

* * *

On kiistaton fakta, että homoseksuaalisuus ei ole normaalia. Jos joudut sen sanomisesta syytetyksi, kannattaa muistuttaa siitä mitä sanalla "normaali" tarkoitetaan. Se ei ole hyväksynnän synonyymi, vaan alkujaan matemaattinen termi jolla viitataan havaintojoukon tyypillisimpään ilmentymään, yleensä tietty vaihteluväli huomioiden.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Normaali

Epänormaalius ei ole mikään syy asettaa ihmisiä eriarvoisiksi, mutta ns. "suvaitsevaistolla" tuntuu olevan vaikeuksia ymmärtää tätä.

* * *

Käyttänet termiä liberaali sen amerikkalaisessa merkityksessä, joka vastaa eurooppalaisittan lähinnä sosialistia tai muuta laitosyhteiskuntaan uskovaa? Perinteinen eurooppalainen liberaalin merkityskenttä oikeastaan on juuri päinvastainen, ja siinä olennaista yleensä on ottaa maailma ja todellisuus sellaisena kun se on ilman pehmentäviä rakenteita.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"taas välittömässä varusmiesrajapinnassa palvelleet komppaniaupseerit olivat jo paljon realistisempia tuoden esille myös palvelukseen liittyviä erityisiä vaikeuksia."

Lopputulema pitkässä juoksussa lienee se, että perinteisestä sikanautamössöstä luovutaan intissä? Kaikki kun eivät voi syödä sitä.

Eli mennään vähemmistön ehdoilla täysin kuten kielikysymyksissäkin.

Mika.H (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus.

Tämä maa on valumassa valtion tukitoimilla elävälle kukkahattutätiosastolle.

Hienoa, että välillä muitakin mielipiteitä sanotaan kuin tuota "virallista totuutta".

PS. Itse olen elänyt ilman isää, kun hän menehtyi ollessani 4v. Voin siis omakohtaisesti sanoa, että pikkupoika tarvitsee sekä isää, että äitiä!

Trapetsi (nimimerkki)

Älä pidä asennettasi konservatiivisena. Aajtuksesi ovat mitä raikkaimpia tuulahduksia viimeisen 35 vuoden stallaripaatoksen jälkeen.

Ei voi olla mitään konservatiivisempa ja paikalleen jämähtäväisempää kuin ikuinen sivarirokkari, pitkä takatukka selässa liehuen ja kaljapulloa kallistaen. Sellaisihan ne ovat olleet viimeiset 40 vuotta ja heitä pannaan jo tusinaanakin viisitoista.

Kiva kuulla uusia raikkaita havumetsien miesten ajatuksia.
Tiedäthän, että suomalainen heteromies (värillä ei väliä), joka käy armeijan ja on avioliitossa, eikä ole eronnut on katoava harvinainen luonnonvara. Se on kuin kultahippu Luttojoessa.

He tarvittaessa puolustavat jopa tätä maata, eivätkä heti osta lippua ruotsinlaivalle, kun vähän tärähtää.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Älä pidä asennettasi konservatiivisena. Aajtuksesi ovat mitä raikkaimpia tuulahduksia viimeisen 35 vuoden stallaripaatoksen jälkeen."

Meille on kasvamassa hyvää johtaja-ainesta Timon rinnalle. Ei muuta V-M kuin parrasvaloihin vaan.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Moro V-M!

Tein blogiini kysymykset joihin haluaisin mahdollisimman monelta EU-ehdokkaalta vastaukset. Pääset kyseiselle sivulle klikkaamalla nimeäni ja kommenttiosastolle voi sitten copy-pastata kysymykset valmiiksi ja näpytellä niihin väleihin omat vastauksensa. Odotan mielipiteitäsi, Tervetuloa! Samoin myös muut ehdokkaat, jos en ole blogeissanne vielä kutsua ehtinyt esittää!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset