Vesa-Matti Saarakkala

Pyrin Perussuomalaisten varapuheenjohtajistoon 16.5.

Perussuomalaiset on vahvassa kasvussa oleva kansanliike, jolla on edessään haasteelliset ajat, sillä kasvaminen suuremmaksi ei ole kivuton prosessi. Onnistuakseen voittamaan haasteet, puolue tarvitsee johtopaikoille sekä kokemusta, näkemystä että kyvykkyyttä.

Perussuomalaisten puheenjohtajiston on oltava aktiivinen ja jämäkkä tiimi. Sen on kyettävä yhdistämään puolueen vanhoja ja uusia jäseniä niin, että puolue kestää poliittisen paineen, jota siihen kannatuksen kasvun myötä kohdistetaan koko ajan enemmän. Vain Perussuomalaiset itse voivat töpeksiä edessä väikkyvän nousun keskisuureksi eduskuntapuolueeksi.

Olen toiminut puolueessa 17-vuotiaasta, vuodesta 2001 alkaen, ja aina tavalla tai toisella etulinjasta käsin. Jo tässä ajassa olen oppinut paljon politiikasta ja ihmisistä yleensä. Johtopaikoilla on tärkeä ymmärtää, miten politiikka toimii ja miten politiikassa toimitaan. Uskon, että minulla on tämä perusymmärrys.

Olen myös tarpeeksi nuori voidakseni ymmärtää näkökulman, mistä puolueen nuorempi väki eli puolueen tulevaisuus asioita tarkastelee. Toimiminen samaan aikaan tiivisti sekä nuorten että kokeneiden kanssa on antanut minulle poliittista viisautta, jonka haluan antaa puolueen käyttöön täysimääräisesti. Kun nuorten luovuus ja kokeneiden tietotaito saadaan hitsattua puolueessakin yhteen, suuret vaalivoitot ja niiden kestäminen on mahdollista.

Poliittisena toimijana omieni keskuudessa olen avoin, ymmärtäväinen ja kuuntelen jäsenistöä. Arvostan rehellisistä lähtökohdista esitettyjä ideoita. Silloinkin, kun olen jostakin kysymyksestä eri mieltä asian esittäjän kanssa. Kuuntelen mielelläni asiakysymyksissä ihmisiä, joilla on jostakin asiasta enemmän tietoa kuin itselläni, sillä monimutkaisessa maailmassa kukaan ei voi yksin tietää kaikesta kaikkea.

Jos näen epäkohdan tai jokin toiminta ei miellytä minua, en epäröi kertoa kantaani suoraan ja selkeästi. Tavaramerkkini on pohjalainen suoruus. Suoruudesta on seurannut välillä koviakin poliittisia iskuja, joiden vastaanottaminen on kartuttanut ratkaisevalla tavalla kokemuspääomaani.

Mielestäni puolueen johtopaikoilla on välttämätöntä olla henkilöitä, jotka nauttivat henkilökohtaista kannatusta äänestäjien keskuudessa. Henkilöllä, joka on itse onnistunut keräämään hyvin ääniä omalla toiminnallaan, on todennäköisesti kohtuullisen hyvä käsitys siitä, millainen politiikka ja millaiset toimintatavat saavat kannatusta kansalta yleisemminkin.

Puolueen johtohenkilöiden tulee olla etulinjassa ajamassa perussuomalaista politiikkaa ja puolueen etua. Jokaisen paikkoja tavoittelevan on punnittava omia pyrkimyksiään puolueen edun kannalta. Perussuomalaisilla ei ole enää varaa siihen, että paikkoja tavoitellaan paikkojen vuoksi, vaan pitää olla sanottavaa ja ideoita. Sisäänpäin lämpiävästä toiminnasta, jota yhä esiintyy puolueessamme, on päästävä eroon. Jos nyt jäämme odottamaan sopivaa aikaa käydä uudistustyöhön, sitä ei tule koskaan. Menetämme momentumin, jonka eteen me ja etenkin sekä SMP:ssä että Perussuomaisissa molemmissa vaikuttaneet jäsenet ovat nähneet valtavasti vaivaa.

Itse määritän Perussuomalaiset keskustapopulistiseksi kansanpuolueeksi, jolle tärkeitä asioita ovat Suomen itsenäisyys, koko Suomen pitäminen asuttuna, kansallinen yhteisöllisyys, toimiminen tavallisten suomalaisten äänitorvena sekä pienituloisten toimeentulon ja palveluiden turvaaminen, pienyrittäjyyttä korostaen. Perussuomalaiset on myös demokratian vahtikoira: Olemme valmiit nostamaan yleiseen keskusteluun asioita, joista valtaeliitti vaikenee.

Lähden siitä, että jokaisen ihmisen mielipide on itsessään arvokas ja siksi vastustan eliittivaltaa, jossa hallitaan hajottamalla joukkoja. Korostankin politiikassa kansallista yhteisöllisyyttä, joka hyvän työllisyyden lisäksi on edellytys hyvinvointivaltion olemassaololle ja korruptiovapaalle yhteiskunnalle.

Pyrin Perussuomalaisten varapuheenjohtajistoon puoluekokouksessa Seinäjoella 16.5.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Persusuomalainen (nimimerkki)

No kiva. Mikäs mies se Vesa-Matti on, ootko ollut oikeissa töissä vai ootko sellainen broileri?

Jep (nimimerkki)
Veikko S. (nimimerkki)

Ei voisi todella vähempää kiinnostaa mihin sinä pyrit. Olisiko syytä harkita menemistä oikeisiin töihin ennen kuin rupeat pyrkimään mihinkään poliittisiin tehtäviin.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Onnea ja menestystä puoluekokoukseen!

Kun aikasi antaa myöten, niin olisin kiinnostunut tietämään linjoistasi noissa EU-asioissa laajemminkin, blogissani on kahdeksan kysymystä asioista joihin haluan kuulla ehdokkaiden näkemykset.

Hyvä mies (nimimerkki)

Onnea matkaan!

Lumipallovyöryn omaisesti kasvava kansanliikkeemme tarvitsee hartioita ja vastuunkantajia. Sinusta on hyvää vauhtia kasvanut kansamme syvien rivien tulkki ja toivotamme parasta onnea pyrkimyksillesi. Suomen Kansan Vähaosaiset tarvitsevat hyvää asianajajaa!

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Pari kommenttia.

1. Puolueen varapuheenjohtajuus/pj ei ole päätoimi kenellekkään, joten eiköhän V-M jatka päivätöissä edelleen.

2. Todellinen broileri on suuren puolueen kasvatti, ei pienen puolueen toisinajattelija. Pahimmoillaan broileri perii isänsä äänet ilman omia saavutuksia kuten demarit paasio ja urpilainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset