Vesa-Matti Saarakkala

Turvapaikanhakijoiden vyöry on uhka demokratialle

Henkensä edestä pakenevan luulisi olevan tyytyväinen, jos saa katon päänsä päälle ja lämmintä ruokaa sekä tarvittaessa akuuttia terveydenhuoltoa. Useat sinänsä huonoja ja epävakaita olosuhteita ja jopa sotaa pakenevat ihmiset muslimimaista haluavat kuitenkin jatkaa pakomatkaansa Etelä-Euroopasta kohti elintasoltaan korkeampia Keski- ja Pohjois-Euroopan maita ilmeisenä tarkoituksenaan asettua niihin pysyvämminkin. Mahdolliset perheenjäsenet tulevat aikanaan perässä perheenyhdistämisten seurauksena, jos turvapaikka myönnetään.

 

Suomessa on vallalla hysteria, jossa kriittiset näkemykset siitä, miten turvapaikanhakijoiden vyöryyn tulisi suhtautua, leimataan rasistisiksi. Esimerkiksi kiinnipitäminen eurooppalaisista Schengenin-sopimuksesta, joka mahdollistaa tarvittaessa sisärajatarkastusten käyttöön ottamisen ja Dublin-sopimuksesta, jonka mukaan turvapaikkahakemus on käsiteltävä siinä maassa, johon turvapaikanhakija on ensimmäisenä saapunut, ovat yhtäkkiä kylmäkiskoisuutta. Erikoista, että sääntöjen pitäisi muuttua aina tilanteen mukaan, olipa kyse sitten euro- tai maahanmuuttokriisistä.

 

On inhimillistä hakeutua paremman elintason piiriin, mutta järjestäytynyt demokraattinen yhteiskunta ei voi antautua paraatimarssien ja lippujen liehuttajien edessä. Puheenvuorot, joilla murennetaan yhteisiä sääntöjä ja niistä kiinnipitämistä, ovat lyhytnäköisiä. On uskallettava puolustaa vakaata yhteiskuntaa ja tehdä ero elintasopakolaisuuden ja todellisen pakolaisuuden välille ja se vaatii nyt nopeita toimenpiteitä, joilla palautetaan yhteisesti sovittujen sopimusten uskottavuus. Jos emme tee niin, demokratiamme murtuu ja käynnistyy kehityskulku, jossa talouden lisäksi taantuu koko päätöksentekojärjestelmämme. Suuntana silloin on joko anarkia tai Brysselistä käsin johdettu elitistinen byrokratia ja sanelupolitiikka.

 

Vaikka kansainvaellusten syyt ovat vaikeasti hoidettavia, Pohjois-Eurooppaan ja Suomeen Euroopan läpi suuntautuvat vaellukset eivät ole luonnonilmiö. Kotimaisin poliittisin keinoin, kuten rajalla käännyttämällä ja pienentämällä turvapaikanhakijoiden saamia tukia, voitaisiin vähentää ylimääräisten vetovoimatekijöiden olemassaoloa. Myös viesti, jonka yksittäiset vallankäyttäjät omilla toimillaan Suomesta ulospäin välittävät, on merkityksellinen.

 

Turvapaikanhakuilmiön vertaaminen Karjalasta sotaa omaan kotimaahansa paenneisiin evakoihin tai naapurimaa Ruotsiin paenneisiin sotalapsiin ei ole reilua sen paremmin evakkoja kuin sotalapsia kohtaan. Jokainen tilanne on omanlaisensa, eikä historiaa valikoiden muistellen pidä tehdä politiikkaa tässä ajassa. Sellainen jos mikä, on historiattomuutta ja keskuudestamme poistuneiden esi-isiemme tekemän työn ja elämän väheksymistä. Asiat on käsiteltävä asioina, tässä ja nyt.

 

Jos suhtautuminen maahanmuuttoon on muka suuren sydämen ja epäitsekkyyden mittari, miksi Suomessa syntyy yhä n. 60 000 lasta vuodessa, kun maailma on täynnä adoptoitavia?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Maahanmuuttokiimassa on unohtunut mm. turvapaikka-asioita käsittelevien viranomaisten jaksaminen. Ketä se kiinnostaa, jos jokunen poliisi jää sairauslomalle työpaineen uuvuttamina.

Vielä vähemmän ketään kiinnostaa se, että perusrikoksia ei kyetä tutkimaan täysipainoisesti, koska rikostutkijoita on pakkosiirretty turvapaikkahakemusten käsittelemiseen, mikä normaalisti ei kuulu heidän tehtäviinsä lainkaan.

Tulijoiden tulva aiheuttaa jatkuessaan myös monia muita yhteiskunnallisia ongelmia, mutta eihän sekään kiinnosta ketään, jota ne eivät kosketa henkilökohtaisesti.

Itku alkaa vasta sitten, kun kivet lentelevät siellä omassa lähiössä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ensimmäiseen kommenttisi kappaleeseen:
Nyt alkaa rikollisten todelliset etsikkoajat, kun poliisit touhuavat maahanmuuttajien kanssa. Kuskaavat palautettavia paikasta toiseen. Pitävät yllä järjestystä. Neuvovat ja opastavat valtavasti paisuvaa pakolaisjoukkoa.

Ja kun vielä todetaan poliisien järjetön resurssien tuhlaus juoppojen kuskaajina, yhä pitempiä matkoja, niin kyllä on syytä olla suomalaisten huolissaan kaikenlaisesta turvallisuudestaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olet oikeassa, turvapaikkapäätöksien valmistelijat, avustustyöntekijät, vastaanottokeskusten työntekijät toimivat kovan paineen alla. Työpaine ja ihmisten hädän kohtaaminen on uuvuttavaa.

Tehtäviä on priorisoitava, yhteiskunnan on pakosti siirrettävä resursseja vähemmän tärkeistä ja vähemmän kiireellisistä tehtävistä tämän kaaoksen käsittelyyn. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että rikostenuhrien asema heikentyy. Näitä päätöksiä on silti pakko tehdä.

Turvapaikkahakemuskäsittelyn keventäminen ja myönteisten päätösten nopeuttaminen auttaa jonkin verran käsittelijöiden työkuormaa. Esitutkinnan keventäminen toki lisää riskiä, että esimerkiksi rikollisia pääsee maahamme. Asiat on pidettävä sopivissa rajoissa. Pienet virheetkin on siedettävä paineen alla.

Kivien lentelemiseen on vielä aikaa. Kotouttamiseen ja meidän suomalaisten kasvattamiseen sietämään erilaisuutta on panostettava. Kivet lentävät, kun yhteiskunta kasvaa eriarvoiseksi. Pakolaisten asemaa on tuettava, ettei heidän elintasonsa jää jälkeen.

Uudet tulokkaat on saatava mahdollisimman nopeasti työllistettyä ja yhteiskunnan jäseniksi. Kielitaitovaatimuksista on tarpeen alkuvaiheessa joustaa.

Janne Hilden

Te ette ole enää oppositiossa, vaan päättämässä tästäkin asiasta.
Parempi paasata ihan omille ministereillenne, kun he raottavat Audin oveaan.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Valitettavasti jouduin jättämään tänäänkin hallintovaliokunnassa eriävän mielipiteen hallituksen kannasta hyväksyä taakanjako. Samaan aikaan rajat vuotavat ja Ruotsista lähetetään tänne porukkaa ja ruotsalaisministeri vielä kehtaa heristää Suomelle sormea ja neuvoa meitä patistaen Suomea Ruotsin tielle maahanmuutto- ja yhteiskuntapolitiikassa. Suomen tulee palauttaa kaikki Ruotsin kautta Suomeen tulevat turvapaikanhakijat takaisin Ruotsiin Dublin-sopimuksen nojalla. Meidän tulee tässä tilanteessa tulkita Ruotsin olevan ensimmäinen maa, johon Suomen rajalla tai Suomessa turvapaikanhakijaksi ilmoittautuva henkilö on EU:ssa saapunut. Ei voi olla niin, että muut rikkovat sopimuksia ja velvoitteitaan tahallaan ja Suomi laitetaan Euroopan pussinperänä maksumieheksi.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Ei sitten persuista löydy lisäksesi edes muutamaa muuta kansanedustajaa joilla on vielä pallit tallella?
Pistäkää prkle uusi puolue pystyyn.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Maailmaa parantava ”yltiösuvaitsevainen Eurooppa” on näköjään täysin vietävissä tämän massiivisen masinoinnin puristuksessa. Ne jotka vielä kykenevät ajattelemaan selväjärkisesti ovat vain noin 10% marginaalinen väestönosa ja he eivät tätä orjavaltiokehitystä kykene enää pysäyttämään.

Se 2% vallan huipulla oleva eliitti, joka tämän Euroopan ”rauhanprojektin” alunperin käynnisti, ryöstää kaiken pala palalta jäsenvaltioiden kassasta ja vie lopulta niiden suveneriteetinkin! Koko tämän JÄTTIMÄISEN euroopanlaajuisen ”sisäinen devalvaatio”- ja solidaarisuusvedätyksen maksavat entisistä hyvinvointivaltioista köyhällistöön ruoskitut tulevan orjavaltion veronmaksajat!

Lähi-Idän ja Afrikan väestönkehitys sekä sotien ylläpitäminen takaavat sen ettei pakolaisvirta tule loppumaan milloinkaan! Mihin Euroopan kantokyky riittää? Ottaako Saksa vastaan ensin muutaman miljoonaa pakolaista ja lähettää ne sitten Tanskaan, joka lähettää ne edelleen Ruotsiin, joka lähettää ne Suomeen? Ollaanko me tulevina vuosina päätepysäkki?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ei riitä, että tulijoille annetaan paikka vastaanottokeskuksessa. He alkavat vaatia pian omaa asuntoa ja työpaikkaa. Mistä Matti Vanhanen saa niille tulijoille, joita hän arvioi tulevan maahamme, 200 000 asuntoa ja työpaikkaa?

Hallitsemattomassa maahanmuutossa on tietysti humanitaarinen ulottuvuutensa, mutta siinä on myös työllisyyspoliittinen ja asuntopoliittinen - ja vaikkaka terveydenhoidollinen ulottuvuutensa.

Kaikki nämä yhteiskuntamme sektorit ovat jo ylikuormitettuja: on työttömien jonot, leipäjonot, asuntojonot, jonot terveydenhoitoon jne. Miten nämä jonot hoidetaan kunniallisella tavalla?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Hyviä kommentteja Pekka!
Lisäisin luetteloosi vielä kansalaisten kaikinpuolisen turvallisuuden. Poliisien toiminnalla aiheutettavan pahenevan resurssipulan.

Huomiosi terveydenhuollosta oli paikallaan. Sairaaloita lakkautetaan, nyt Kaivanto, ja sieltä ollaan väkisin tuuppaamassa viimeiset potilaat muualle, että saadaan pakolaisille asuntoja. Ja kunnanjohtaja oikein hykertelee käsiään asukkaiden muutoksesta. On niin kertakaikkisen hyvää bisnestä kunnalle. Samaa on tapahtumassa täällä kotikaupungissani.

Kukahan toiminnan lopulta maksaa? Pakolaiset? Kunnanhallitus? SPR? Maahanmuuttovirasto? Valtio? Kyllä toiminnan maksavat viimekädessä ja raskaasti veronmaksajat!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kymmenien tuhansien sijoitus
Suunnitelma on iso investointi taksiyritykselle. Kajonissa tehtyjen laskelmien mukaan puhutaan kymmenistä tuhansista.

– Uskomme, että se raha kantaa hedelmää. Kun tarjolla on tällainen määrä työikäisiä ihmisiä, emme voi jättää sellaista mahdollisuutta käyttämättä.

Tieto suunnitelmista ei ole vielä tavoittanut maahanmuuttajia, joten palautetta Kajon ei ole vielä saanut. Usko suunnitelmaan on kuitenkin selvästi vakaa: hallituksen päätös tehtiin eilen ja tänään urakka jatkuu EU:n ajokorttilainsäädännön selvityksillä.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/espool...

Mitäpä tähän sanovat taksikuskit,joilla ei keikkaa riitä enää muutoinkaan.Alkavatko seuraavaksi koulutukset sairaankuljetukseen,koulukyyteihin(kajon jätti lapsia pysäkeille kun se laajensi toimintaansa)sekä syrjäisten teiden varteen jne.jne.Koska kuskit eivät tunteneet seutua.Siivousala on jo sekin menetetty,palkat saatu poljettua ja arvostus,hoiva ja lääkärit,joilla ei ole edes riittävää suomenkielen taitoa mm.psykiatreja joiden tärkein työkalu on ihmisen puheen ymmärtäminen ja toki muutkin lääkärit.Kun niiden tekstejä lukee papereista,huomaa ettei suomenkieli ole hallussa.Saatikka vastaanotolla se asiakkaan ymmärtäminen.

Eli suomessa toteutetaan nyt kokoomuksen 2011 haluamaa mallia,jotta suomenkielisille ei enää duunia löydy.Suomessa on ollut vuosikausia työttömien laumat,ja heille ei ole mokomia työllistämisprojekteja löytynyt.Ei hallituksen tahtoa,ei rahamääriä,ei kenenkään puolelta mielenkiintoa.Bussikuskien työpaikat ovat jo siirtyneet pois suomalaiskuskien käsistä,ja kohta on muukin auto-ala ilmeisesti saman tien päässä.

Nopeasti saadaan siis byrokratian esteet raivattua,kun halpatyövoimaa ajetaan sisään .Kajon on siis yksi isoista toimijoista,eli ne taksarit joilla on omat keinot,saavat alkaa nuolemaan näppejään.Renkien provikkatulot eivät enää elätä.

"Suurituloisimpien taksiyrittäjien tuloista merkittävä osa muodostuu pääomatuloista. Yli sadantuhannen tuloihin pääsevät lähinnä yrittäjät, joilla on isoja taksiyrityksiä tai lisäksi muuta yritystoimintaa"

http://www.hs.fi/kaupunki/a1414208151155

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

200 000 uuden tulokkaan asuttamiseen tarvitaan myös uudisrakentamista. Toivottavasti tulijoilla on osaamista ja heitä voidaan käyttää rakentamisen työvoimana. Joka tapauksessa tämä pakolaisaalto tuo uutta työtä, yrityksiä ja kotimarkkinoille lisää rahaa.

Pitää voida hyödyntää tulijoiden osaamista heti alusta alkaen täysimittaisesti. Maahan saapuneet lääkärit voivat kielitaitonsa avulla hoitaa, jopa suomalaislääkäreitä paremmin, toisten maahantulleiden sairauksia jne.

Sami Heinonen

Melkoista unelmahöttöä, miksi näin ei toimittu somalien kanssa ? Suomi on konkurssissa, ja luuletko että näitä tulokkaita pystytään "kotouttamaan" yhtään paremmin kuin entisiäkään. Valtiohan voi maksaa kaikille palkkaa jonkun näennäisammatin tai toimen mukaan niin tilastot kaunistuvat mutta kalliiksi tulee. Sosialisteillä on kumma unelmasuhtautuminen sosiaaliseen maahanmuuttoon, vaikka todellisuuden näkee ympäri eurooppaa ja pahemmaksi menee. Tämä mokutusunelma että afrikan ja lähi-idän miehet hoitavat ikääntyvän suomalaisväestön on absurdi, jo heidän uskontonsa vuoksi. Nyt kun tulioista on noin 90% nuoria miehiä, vaikka mediassa aina nuori tyttö kertoo vaikeasta matkastaan, niin mistä luulet kaikille löytyvän seurustelukumppanin / vaimon tämä tulee tulevaisuudessa olemaan valtava ongelma.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Saarakkala, ei perussuomalaiset voi hallituspuolueena kiertää vastuutaan valvontaa vailla olevista rajatarkastuksista.

Janne Hilden

Suomi vahvisti myönteisen kantansa turvapaikanhakijoiden siirtoihin

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091820372964_u...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Äskeisessä tiedoitustilaisuudessa selvitettiin miten rajatarkastus Tornioon on järjestetty.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Eiköhän katsota Aimo hallituksen aikaansaannoksia eteenpäin hieman pidemmällä aikajänteellä.
Tuntuu siltä, että nykyhallituksen olisi pitänyt jo muutamassa kuukaudessa ratkaista kaikki Suomen ongelmat!? Ongelmat, joihin perussuomalaiset päättäjät ovat paljolti syyttömiä. Miksi asioita ei ole aikoinaan pistetty kuntoon nyt oppositiossa olevien puolueiden taholta? Vuosikaudet olivat hallituksissa.

Perussuomalaisia syytetään takinkäännöstä. Osin aiheesta, mutta hyvin perustelevat kannanmuutoksensa: puolueohjelma on eri asia kuin hallitusohjelma.
Takinkääntäjiä on leegio aina vaalien jälkeen, ja joka puolueesta, joka hallitukseen pääsee.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Rampanen, en ole enkä tule vaatimaan kaikkien ongelmien ratkasemista, mutta kun edes ajankohtaisin ongelma joka yhä paisuu pystyttäisiin ratkaisemaan.

Päät on pensaissa, mutta ahteri näkyy.

Mikään viranomaistaho ei tiedä maassa tällähetkellä olevan väestön määrää nimistä puhumattakaan, eikä sitä missä nämä kirjaamattomat tulijat ovat.

Tässä on turvallisuusriskiä jo riittävästi.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Maahanmuutto on mahdollisesti uhka demokratialle tulevaisuudessa jos ja kun fundamentalistiuskovaiset ensin saavaat enemmistön eduskuntaan tai ulkoparlamentaarisen enemmistön hallitukseen kuten EK nyt.

Ikävä kyllä demokratia on suomessa ohentunut jo tasolle jossa äänestämällä ei voi vaikuttaa. On turha yrittää retorisin keinoin kiemurrella hallitusvastuulla ja kompromissien pakolla tilanteessa jossa persujen ja kepun äänestäjät selvästi äänestivät lisätukipaketteja vastaan ja ainakin persuäänestäjät hallitsematonta maahanmuuttoa vastaan sekä sanoivat ei pienituloisten kurittamiselle ja kyllä harmaantalouden ja veropakolaisuuden kitkemiselle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Saarakkalalle hatunnosto, vaikka ennakkosensuuri on, niin ei sensuroi.

Kaapo Hokkanen

Suomessa ei ole demokratiaa, perussuomalaiset tekivät sen viimeisen tempun jonka vuoksi seuraavissa vaaleissa äänestysprosentti jää todella alhaiseksi. Eikä ole ihme. Mitä hyötyä on äänestää jos äänestetty puolue tekee aivan päinvastaista mitä on luvannut. Ymmärrän että demokratiassa pitää tehdä kompromisseja, mutta esimerkiksi perussuomalaiset ovat joustaneet joka ikisessä heille tärkeissä asioissa. On ihan sama kun heitä edes olisi hallituksessa. Sama meno jatkuu vuodesta toiseen.

Ja sitten tämä sananvapaus. Suomalaisilta on viety myös sananvapaus. Jos olet eliittiä tai hallituksen poliitiikkaa vastaan, sinulla ei ole oikeutta kommentoida asiaa millään muotoa. Kommentoinnit on pääsääntöisesti estetty ja jos vaikka olisikin mahdollista, niin ihan asiallisetkin viestit poistetaan jotka ovat valtaapitäviä vastaan.

En myöskään ymmärrä, mikä hinku näitä salskeita nuoria miehiä on ottaa tänne, jotka pääsääntöisesti on luku- ja kirjoitustaidottomia ihmisiä. He eivät elämänsä aikana tule intergroitumaan yhteiskuntaamme vaan on pelkkä taakka meille veronmaksajille.

Tämä Suomi on täysin järjetön maa. Itse harkitsen vaimoni kanssa ulkomaille (viroon?) muuttoa. Laitetaan 9 työntekijää kilometritehtaalle ja perustetaan uusi yritys viroon. Siellä on mukavampi ilmapiiri eikä siellä ole tälläisiä valtavia ongelmia.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Virosta on tulossa näyttävästi uusi ruotsi, ihmiset muuttavat baltiaan työn, elintason ja turvallisuuden perässä. Virossa on kuulema myös helpompi yrittää....

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Turvallinen paikka, ilmainen ruoka ja asunto ilman työvelvollisuutta ei kelpaa. Pitää päästä isoon kaupunkiin:

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/turvapaikanhaki...

Eiköhän kannattaisi keskittyä auttamaan sellaisia, jotka apua oikeasti tarvitsevat?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

"miksi Suomessa syntyy yhä n. 60 000 lasta vuodessa, kun maailma on täynnä adoptoitavia?"

Mitäs tämä on tarkoittavinaan?
Ovatko Suomessa syntyvät lapset uhka demokratialle, vai miten tämä liittyy mihinkään?

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Eiät ole. Tarkoitus on vain kiinnittää huomiota siihen, mikä on ihmisten luonnollinen tahto. Puhutaan mitä puhutaan, mutta yhä edelleen omien geenien "monistaminen" on kova juttu ja ajaa solidaarisuuden edelle puoluekannasta katsomatta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Mikä on ihmiselämän tarkoitus?

1.Evolutiiviselta kannalta se on: tuottaa mahdollisemman pienellä energiankulutuksella mahdollisimman paljon jälkeläisiä.
2.Uskonnolliselta kannalta se on: Jeesuksen vuorisaarnan mukaisesti eläminen.

Jollekin henkilölle elämän tarkoitus on joku muu. Lisätkää vapaasti listaan!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Lapset syntyvät Suomessa kuten Afrikassakin heteroseksuaalisen toiminnan sivutuotteina pääsääntöisesti.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"" ... yhä edelleen omien geenien "monistaminen" on kova juttu...""

Kyllä, kyllä. Mutta kyse ei ole ainoastaan tästä, vaan paljon yleisemminkin siitä, että yksityisessä elämässä tärkeiksi koettujen arvojen on toteuduttava myös julkiselämässä ja yhteiskunnassa -- muuten yhteisö ei nauti yleistä legitimaatiota eikä ole niin sanotusti terve.

Läheisissä ihmissuhteissa toteutuvan elämänmuodon, kuten perhearvojen, perusturvallisuuden, kasvumahdollisuuksien, luottamuksen, jne, on toistuttava yleisellä tasolla, yhteiskunnassa, ja saman moraalikoodin on resonoitava niin yksityistä kuin yhteisöllistäkin elämää. Ihminen on lajityypillisesti yhteisöeläin, ja jokaisen ihmisyhteisön on ensi sijassa täytettävä nämä legitimaation perustavanlaatuiset ehdot.

Juuri tällaisiin lajityypillisiin perustotuuksiin palautuvat nekin ongelmat joita erilaisen perinteen omaavien "kulttuurien" kohtaamiset tuovat väistämättä mukanaan. Eikä ole ollenkaan sanottua että kaikki "kulttuurit" koskaan sopeutuvat keskenään -- voidaan perustellusti väittää, että saattaa käydä täsmälleen päinvastoin: on kulttuureita jotka kohdatessaan vain kaivavat toisensa pahimmat puolet jatkuvasti esiin.

Meidän on todellakin ehkä helpointa huomata nämä perustotuudet aivan läheisissä, niin sanotusti "ihon alle" menevissä asioissa. Kuten jälkeläisissämme, lapsissa. Kuinka moni "rasismista" suureen ääneen vouhkaava esimerkiksi olisi valmis kieltämään keinohedelmöitettävältä äidiltä mahdollisuuden valita tulevan lapsensa rotu? Kenties joku aivan sairas ääriyksilö, tulipaloaatteellinen antirasisti, jolle ihonvärillä ei siinäkään tapauksessa saa olla väliä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kannattaisin sitä, että EU ottaisi nyt tehokkaammat keinot käyttöön tilanteen ratkaisemiseksi. Joko EU:n alueelle tai Lähi-itään tai Afrikkaan perustettaisiin EU-rahoilla kunnollisella infralla varustettuja kaupunkeja, jonne kaikki pakolaiset otettaisiin vastaan. Ne eivät kuuluisin Schengeniin. Kouluja, terveyskeskuksia ja työpaikkoja. Eurooppalaiset yritykset voisivat siirtää tuotantoaan sinne. Ihmiset pääsisivät tekemään työtä ja odottamaan mielekkäämmissä oloissa kotimaansa tilanteen parantumista.

Näistä pakolaismetropoleista voisi myöhemmin syntyä myös todellisia esimerkkejä sille, miten monikulttuurisia kaupunkeja voidaan saada toimimaan. Ne voisivat toimia myös pakolaispaikkana eurooppalaisille itselleen kriisitilanteissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kannattaisin sitä, että EU ottaisi nyt tehokkaammat keinot käyttöön tilanteen ratkaisemiseksi"

Aivan yksiselitteisesti EU:n tarkoitus on vain lisätä maahanmuuttoa vai onko mitään näyttöä muusta? Saksa houkutteli ja nyt jakaa mamuja EU-maihin, Suomeen tulee Saksasta syyrialaisia.

Timo Lehtonen

Turvapaikan hakija kertoi: siellä oli niin surkeaa ja köyhää!
14.9.2015 22:46 Timo Lehtonen
"Juuri äsken MTV3 kympin uutisissa (14.9.2015) Suomeen tullut ”pakolainen” sanoi: ”lähdimme, koska siellä oli niin surkeaa ja köyhää”! Kuinka suuri osa Suomeen tulleista ja tulevista ”pakolaisista” on ollut tai on oikeasti todellisen turvapaikan tarpeessa?
Mitä ja miksi EU-maihin (mm. Suomeen) viime viikkoina tulleet noin 25-40 vuotiaat miehet ovat todellisuudessa pääasiassa paenneet ”turvapaikan tarpeeseen” vedoten?"
http://timolehtonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2025...

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Voi hyvät hyssykät! Hyviä kirjoituksia ja kommentteja mutta lukekaa nyt ihmeessä kirjoitukseni http://mp2103.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202838-pako....
Siis kerran vielä: Sodan takia hädässä olevia pakolaisia voidaan ottaa (kiintiö) ja auttaa mutta vain määräajan, eli niin kauan kuin hätätila vallitsee. Sen jälkeen kotimatkalle ja apua jälleenrakentamiseenkin (kehitysrahoista). Hallitus ja kansanedustajat: ottakaa järki käteen ja toimikaa niin kuin Suomessa pitää toimia ja pian. Muuten on seurauksena Suomen ja länsimaiden tuho.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Lainaus Tanjalta:
Norja päätti laittaa rajan kiinni,Norja saanut terroristiuhkauksen ja se tietää suomeen lisää tulijoita...kuinka kauan vielä suomi meinaa seistä kädet tumpuissa ja katsoa kun elintasopakolaiset miehittää jo valmiiksi konkurssikypsän maan kokonaan konkurssiin.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19266179.ab

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Jokohan alkaisi tulemaan järkeä pääministerin päähän.

"Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää turvapaikanhakijoiden virtaa suuren luokan asiana, joka jättää taloushuolet varjoonsa.

Asialliset YK:n leirit pystyyn

– Pidän jo tuota meidän taloustilannetta pienempänä ongelmana kuin mitä tämä on, ja siihen pitää myös vastaavalla vakavuudella suhtautua, Sipilä sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa pakolaisvirran hallinnalle olisivat eduksi YK:n vakiintuneet toimintatavat.

– Ideaalitilanne olisi, että siellä olisi hyvissä olosuhteissa YK:n leirit, joista suuremmalla pakolaiskiintiöllä esimerkiksi Suomi ottaisi todella avun tarpeessa olevia. Niiden asiat olisi jo käsitelty siellä paikan päällä. Me olemme kovin kaukana tästä tilanteesta, meidän ulkorajoilta pääsee läpi niin paljon ihmisiä, pääministeri linjasi."

http://yle.fi/uutiset/paaministeri_sipila_turvapai...

Paavo Kervinen

Hyvä Vesa-Matti Saarakkala ja muut asiasta kiinnostuneet. Puhutte asiaa, toisaalta haluan tuoda keskusteluun lisää fakta-asiaa.

"An estimated 9 million Syrians have fled their homes since the outbreak of civil war in March 2011, taking refuge in neighbouring countries or within Syria itself. According to the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), over 3 million have fled to Syria's immediate neighbours Turkey, Lebanon, Jordan and Iraq. 6.5 million are internally displaced within Syria. Meanwhile, under 150,000 Syrians have declared asylum in the European Union, while member states have pledged to resettle a further 33,000 Syrians. The vast majority of these resettlement spots – 28,500 or 85% – are pledged by Germany."
Lähde: http://syrianrefugees.eu/ Etusivu

Katsotaan kuvia syyrialaisista pakolaisista Turkissa, Libanonissa;
https://www.google.fi/search?q=syrian+refugees+leb...

https://www.google.fi/search?q=syrian+refugees+tur...

Verrataan näitä oloja seuraaviin, hyväkuntoisiin korvakuulokkeet, rolexit ja älypuhelimet omistaviin parrakkaisiin 17-vuotiaisiin jotka pitävät enemmän ääntä kuin norsulauma posliinikaupassa:
https://www.youtube.com/watch?v=wj-sj_3rJmM

Minua hävettäisi auttaa videon ihmisiä ja pitää itseäni parempana, samalla kun heikot kuolevat. Suomen tekopyhät ihmiset ovat oksettavia.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Otsikko ja sisältö eivät vastanneet toisiaan tai siis ainakin allekirjoittaneelle jäi epäselväksi Saarakkalan demokratian määritelmä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Pitääkö yksinkertaistaa.EUn alkuisän politiikasta:jokainen valtio on saatava velkoihin,ja jokaisessa eun ,eli "yhdentyneiden kansojen"tarkoittaa juuri sitä ihmismassojen siirtoa,nytttemin hallitsematonta ,pakkokeinoilla ,jos ei muu auta,on saatava systeemit sihen malliin,ettei soraääniä kuulu.Rajavalvonta on tarkkaa kuitenkin ja salakuljetustakin on aikaa valvoa...Koiratkaan eivät pääse maahan ilman asianmukaisia papereita..vaiko?Kas,jos poikkeuksia.Tarkkaa on ainakin ollut se homma.

Isänmaallisuus on rikos,eun esi-isän oppien mukaan.Isänmaallisuus ei kuitenkaan tarkoita sitä us.mainittua poliitikoiden tuomaa rasismia,tahi vihapuhetta.Olisi kai hyvä eroittaa ne toisistaan.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jutelin tässä viikolla unicefin myyjänkanssa jyväskylän kirjastossa olevalla unicefinkioskilla meneillään olevasta pakolais aallosta, siitä kuinka se on riistäytynyt käsistä ja miten ikävää on kun euroopan maat joutuvat sulkemaan sekä rajansa. Ikävää on myös että jos tilanne jatkuu nykyisellään ja pakolaisten määrät kasvavat meillä ei ole oikeasti kohta varaa auttaa heitä saati omiammekaan. Kasvavat virrat myös lisäisivät kuolemantapauksia ja lisäävät riskiä ihmiskaupalle. Lopulta päätimme keskustelumme todeten että euroopan maiden pitäisi keksiä edullisempi ja tehokkaampi keino, siihen miten yhä usemmalla olisi mahdollisuus saavuttaa apu. Euroopan maiden tulisi panostaa enemmän siihen että pakolaisleirien oloja saataisiin inhimillisemmiksi, jotta niissää toteutuisi ihmisarvoinen elämä. Pahin skenaario olisi kuitenkin se että pakolaisten vyöry kaataisi tulleessaan euroopan valtiot yksi kerrallaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Pakolaislapset Ruotsissa yleistyvänä ilmiönä:

http://www.gatestoneinstitute.org/6190/sweden-refu...

Kaiken takanako raha... ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset