Vesa-Matti Saarakkala

"Se on täytetty"

Tähän asti olen äänestänyt aina kuntavaaleissa itseäni. Tällä kertaa en asettunut kuntavaaleissa itse ehdolle, mutta aion siitä huolimatta ehdottomasti käyttää äänioikeuttani. Sanotaanhan, että äänestämällä saa vähintäänkin oikeuden moittia päätöksiä ja arvostella.

 

Äänestävänä rivikuntalaisena tuo oikeus kuuluu ensi sunnuntain jälkeen myös allekirjoittaneelle, vaikka varmasti moni ottaisi sen mielellään minulta aktiivipoliitikkona pois. Pidätän itselläni kuitenkin oikeudet kunnallisiinkin mielipiteisiin jatkossakin. Katson sitten, miten niitä tuon ilmi, jos tuon. Mutta mihinkään hurraa- ja painetaan villaisella -porukoihin minua, kriittistä sielua (ei orjasielua), ei tulla koskaan saamaan mukaan. Totuus ei pala tulessakaan, vaikka sitä etenkin pienemmillä paikkakunnilla tietyt porukat yrittävät monin eri tavoin hyvä veli -kerhoissaan kärventää. Se on heidän tapansa elää ja hengittää. Savua silmissä ja sieraimissa sekä keuhkojen uumenissa ja otsalohkossa.

 

Valinnanvaraa perussuomalaisella listalla on. Ääneni menee takuuvarmasti perussuomalaisille. Kurikassa perussuomalaiset on ainut puolue, jota on kiinnostanut kuntalaisten mielipide jättiläismäisiin ja peruuttamattomiin ratkaisuihin, kuten kuntaliitoksiin. Ainoa, jonka rivit olivat suorina viimeisestäkin kuntaliitoksesta äänestettäessä. Ainoa, jolla ei ollut hällä väliä -asenne demokratiaan ja taloudenpitoon sekä paikallisten veronmaksajien edusta huolehtimiseen. Vaalienaluspuheille ei Kurikassa tarvitsekaan tällä kertaa antaa edes puupennin vertaa arvoa! Pöytäkirjat puhukoot puolestaan.

 

Harmi, ettei ääniä riitä annettavaksi kuin yhdelle henkilölle. Julkisesti en ääneni kohdetta paljasta, koska en halua olla epäreilu. Tiedän, miltä se tuntuu, kun joku oman puolueen näkyvä vaikuttaja lähtee jonkun henkilön taakse näkyvästi. Siinä on puolensa ja puolensa, mutta jos et ole itse tuo henkilö, jonka taakse nimillä ja naamoilla lähdetään, ei se erityisemmin mieltä ylennä. Joskin antaa vastaavasti itsenäisyyttä ja vapautta. Eikä kannettu vesi kaivossa loppupeleissä pysy. Sen olen nähnyt politiikassa liian monta kertaa. Kummisedät kuuluvat sukujuhliin, eivät politiikkaan.

 

Äänestettävän ehdokkaan valitseminen ei ole helppo suoritus, koska listallamme on kunnallispolitiikassa tarvittavia hyviä ja monipuolisia ominaisuuksia epätasaisesti eri henkilöillä. Täytyy punnita, mitkä ominaisuudet ovat tärkeimpiä. Kaikilla ei ole kaikkia. Toivotaan ja uskotaan, että läpi menee kuitenkin useampi henkilö, niin silloin saadaan aikaan tilanne, jolloin ryhmässä henkilöiden erilaiset ominaisuudet pääsevät täydentämään toisiaan. Tunnen henkilöt aika hyvin, joten en päätä kirjoitustani toteamukseen "arpa on heitetty", vaan päätös on tehty. Sunnuntaina voi hyvillä mielin todeta, että se on täytetty - kansalaisvelvollisuus nimittäin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset