Vesa-Matti Saarakkala

Perussuomalaisten seuraava johtajavalinta

Kehysriihi on saatu painittua nyt päätökseen ja tulos on pöydässä: Perussuomalaiset ei saavuttanut yhteistyökumppaneistaan selätysvoittoa eikä joulupukki saapunut näin vapun kynnyksellä, vaikka joku sitä lumipyryn perusteella odottikin, mutta kaikki asiantuntijat myöntävät, että pistevoittoja tuli ja pahimmatkin kriitikot myöntävät saadun vähintäänkin torjuntavoiton perhe- ja sosiaalipolitiikassa ja puolueelle tärkeän sisäisen sekä ulkoisen turvallisuuden politiikassa. 

 

Jos perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho siirtyy eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta uudeksi Eurooppa- kulttuuri- ja urheiluministeriksi viemään eteenpäin rakentavan kriittistä EU-politiikkaa ja tekemään hallittua suunnanmuutosta kulttuuripolitiikkaan kannustaen taiteilijoitamme ja urheilijoitamme entistäkin parempiin saavutuksiin on eduskuntaryhmän tehtävä iso valinta. Ryhmä tarvitsee uuden puheenjohtajan. 

 

Uskon, että johtajan pallille on pyrkyä ja tunkua, sillä puolueen puheenjohtajistoon ovat ilmoittautuneet ehdolle jo ainakin seuraavat ps-kansanedustajat: Teuvo Hakkarainen, Laura Huhtasaari, Jani Mäkelä, Jari Ronkainen, Juho Eerola, Ville Tavio, Leena Meri, Veera Ruoho, Arja Juvonen, Kari Kulmala ja Simon Elo sekä Kimmo Kivelä. Pidän todennäköisenä, että jotkut edellä mainituista henkilöistä saattaisivat olla kiinnostuneita johtamaan myös eduskuntaryhmää, vaikka toki 36 johdettavaa ryhmäjohtajalla on selvästi vähemmän kuin vajaa 10 000 johdettavaa puoluejohtajalla. Ryhmäjohtajana on kuitenkin hyvä harjoitella ja kartuttaa johtajakokemusta ennen isompia saappaita.

 

Elämme ps-puolueessa mielenkiintoista ajanjaksoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Suomen kielen asema määriteltiin heti itsenäisen Suomen tasavallan vuoden 1919 hallitusmuodossa, jonka 14. pykälän 1. momentin mukaan maan kansalliskielet olivat suomi ja ruotsi. Vahva ja varakas ruotsinkielinen porvaristo halusi varmistaa että suomen hallintojärjestelmään tuli vahva ruotsinkielinen edustus.

Tällä asetuksella suomeen on vuosien varrella syntynyt keinotekoinen kaksoishallinto/byrokratia, jota hallitsee pieni vähemmistö,ja joka on paisunut kuin "pullataikina" eri julkisen sektorin palvelualoille.

Näitten sanojen taakse kätkeytyy suomalainen kaksoishallintojärjestelmä joka arvioiden mukaan maksaa noin 3-5 miljardia (eri arvioiden mukaan) Sekä 33 ruotsinkieliselle kunnille tulonsiirtoa/kielilisiä 94 milj€ vuodessa 10-vuodesssa noin 1- miljardi. sekä optioina vuosikymmenien varrella tulleet ja tulevat julkisen sektorin työpaikat, joidenka hakijoiden ammattitaitoa on mitattu ruotsinkielellä.

Hallituksessa istuessaan kielipuolue RKP on kynsin hampain pitänyt tinkimättä näistä eduista kiinni. Nyt säästötalkoissa on leikattu vanhusten palveluista, lapsilisistä,varhaiskasvatuksesta, terveydenhoidosta, koulutuksesta, työttömyyskorvauksista ym.(eli muitten etuisuuksista saa tinkiä)

Kun Ahvenanmaan asemasta vuosikymmeniä sitten neuvoteltiin Kansainliitossa, Ison-Britannian delegaatti sanoi, että Suomi on siitä eriskummallinen valtakunta, että siellä vähemmistöllä on enemmistön oikeudet ja enemmistö sietää kohtelua, jota kaikki muut sivistyskansat pitäisivät kansallisena häpeänä. Tämä häpeä vaan jatkuu...................
Nämä sanat ovat mitä ajankohtaisimmat myös tänään. Kun maassamme puhutaan kahden kansalliskielen vaalimisesta, se tarkoittaa käytännössä aina ruotsin kielen etujen vaalimista,sekä aina suomen kielen ja suomenkielisten kustannuksella.

Kun Perustuslakia uudistettiin vuonna 1999, ja sen 17. pykälässä mainitaan kansalliskielten lisäksi kolmen muun kotimaisen kieliryhmän eli saamenkielisten, romanien ja viittomakielisten oikeudet sekä muiden ryhmien oikeudet, olisi siihen kuulunut myös päivittää ruotsinkielinen vähemmistö, muitten pohjoismaiden sekä sivistysvaltioiden mallin mukaan, jossa turvaamme kaikkien vähemmistökielien oikeudet kansainvälisten sopimuksien mukaan.

Toimituksen poiminnat