Vesa-Matti Saarakkala

Eriskummallista uhmaa PS-puoluekokouksen alla

Perussuomalaisten puoluekokous lähestyy ja puolue on ennen kokemattomassa käymistilassa. En ole koskaan kokenut vastaavaa. Puolueen tulevasta suunnasta ei ole syntynyt oikein mitään kunnollista käsitystä tai kuvaa. Ilmassa on lähinnä erilaisia odotuksia ja toiveita ilman mitään konkretiaa. Tähän on tultu, ja se on pelottavaa.

 

Omatunnon krapula vuoden 2015 hallitusratkaisusta ja sen seurauksista on äitynyt osalla nyttemmin niin kovaksi, että pahaan oloon ollaan valmiita ottamaan mitä tahansa, jotta paha olo menisi pois, kunhan vain joku tarjoaa kierroksen. Ollaan kuin riivattuina. Kamalaa katseltavaa ja melko käsittämätöntä, mutta toki inhimillistä. Ei tehtyä kuitenkaan tekemättömäksi saa. Jotka ovat vaalilupauksiin tehtyjen päätösten myötä pettyneet, ovat pettyneet niihin jatkossakin, koska tehdyt päätökset eivät muuksi muutu. Turha siis haikailla mitään uutta alkua. Se on ensimmäinen asia, joka pitää ymmärtää, kun mennään puoluekokoukseen jos aiotaan toimia järkevästi eikä antaa mahdollisuutta hallitsemattomalle kehityskululle ja kaaokselle. Koko Suomi katsoo Perussuomalaisiin.

 

Pohjimmiltaan puolueemme on sekoitus kolmesta vanhasta suurpuolueesta Sdp:stä, keskustasta ja kokoomuksesta. Meihin ovat turvanneet poliittisesti kodittomiksi jääneet suomalaiset. Olemme työväenpuolue ilman sosialismia ja punalippuja. Vaihtoehto korporaatioille, jotka viimeiset 20 vuotta ovat keskittyneet puolustamaan saavutettuja etuja kansakunnan kokonaisedusta ja turvaverkkojen ja kultapossukerhojen ulkopuolelle tippuneista piittaamatta. Valtaosa kansalaisista arvostaa sellaista poliittista voimaa, jolla on näkemystä siitä, miten Suomessa jatkossakin on järkevää yrittää ja sitä myötä työpaikkoja ja hyvinvointia. Valtaosa myös ymmärtää uudistamisen, kunhan omaa asemaa ei uudistuksissa heikennetä kohtuuttomasti ja loputtomasti. Valtaosa arvostaa sitä, että politiikkaa tehdään ajassa.

 

Kannatusjakaumasta päätellen puolueemme on myös koko Suomen puolue. Emme ole boheemeja emmekä toisaalta kyläpoliitikkojakaan. Ylimääräisiä siltarumpuja kyläpäälliköiden monumenteiksi ei tarvita eikä suurien kaupunkien betoniviidakkoihin ole tarkoituksenmukaista ahtaa koko Suomea. Asetamme tässäkin kokonaisuuden sen yksittäisten osien edelle, jotta suomalainen elämänmuoto voi toteutua koko maassa.

 

Kolmanneksi, puolueemme on konservatiivinen ja toimijoitamme kaunistaa vaatimattomuus. Meillä arvostetaan perinteitä ja turvallisuutta. Etenkin kristinusko nähdään positiivisesti, mutta meillä ei edellytetä keneltäkään uskonnollisuutta eli perussuomalaiset ei ole uskonnollinen tai uskovaisten puolue. Rikollisille haluamme kunnolliset ja todelliset rangaistukset ilman paljousalennuksia ja näennäissuorittamista ja turhaa päänsilittelyä. Ulkomaalaisia puolue ei vastusta, mutta Suomi pohjoismaisena hyvinvointivaltiona ei voi olla mikään kansallisuuksien sulatusuuni, eikä varsinkaan elintasopakolaisten ”pyhiinvaelluskohde” ja ”loppusijoituspaikka”. Maahanmuutto Suomeen on tällä hetkellä hallinnassa ja maahanmuuttopolitiikka on kiristynyt perussuomalaisten myötä niin, että joka päivä joku kellokas Suomessa ilmoittaa sen olevan jopa epäinhimillisen tiukkaa. Tämä on todellisuutta, ja tässä todellisuudessa elävät lähes kaikki suomalaiset.

 

Mistä puoluekokouksen alla olevasta epäselvästä hämmentämisestä todellisuudessa nyt sitten on kyse, sitä ovat minulta monet tiedustelleet, kun ottaa huomioon, että keskeiset päätökset kuten hallitusohjelman hyväksyminen ja hallitukseen osallistuminen 2015 sekä puolueen puheenjohtajan valinta 2015 on tehty yksimielisesti. Vain allekirjoittanut aikoinaan kyseenalaisti hallitukseen osallistumisen tällä ohjelmalla. Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja valittiin eilen hyvässä hengessä ja kaikki kolme vaihtoehtoa siihen olivat ns. vakaan linjan kannattajia. Kenenkään ehdolle asettumista ei estelty, latu oli auki kaikille. 

 

Varmuudella en pysty syytä hämmentämiseen sanomaan, mutta pitkän linjan perussuomalaisena näyttää siltä, että kun poliittiset kyvyt ja taidot eivät lyhyen poliittisen kokemuksen tai muiden syiden seurauksena meinaa riittää, ripustaudutaan utopistisiin toiveisiin ja odotuksiin, joilla yritetään peitellä puutteita omassa poliittisessa osaamisessa ja historiassa, esitetään kovaa naamaa ja pyritään kiinnittämään perussuomalaisten äänestäjien ydinjoukon huomio tähän. Tämä on hämmennysilmiön alkulähde, joka ulospäin esitetään siis itsevarmuutena ja kirkasotsaisena vaihtoehtolinjana. Linjana, jonka tulevaisuudesta ei ole mitään tietoa ja konkretiaa käytäntöön sovellettuna.

 

Ja muistetaan, että kun nyt olemme hallituksessa, kyse ei ole enää vain perussuomalaisista puolueena, vaan koko Suomesta ja sen lähitulevaisuudesta. Voimme nyt hyväksyä tapahtuneet tosiasiat, ottaa opiksi ja kehittyä sekä pitää kiinni siitä, mitä on saavutettu ja mitä estetty. Tai voimme joukkohurmiossa taisteluhuutojen saattelemina suorittaa kollektiivisen hypyn tyhjyyteen koko kansakunnan silmien edessä ja toivoa kaikkien ja kaiken kannalta, että saamme siivet selkään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puoluekokouksessa varmaankin valitaan ääntenlaskijatjat ja henkilövaalit suoritetaan suljetuin lipuin. Varmuus on paras.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Ei tartte. Sähköinen äänestys on tätä päivää. Ollut jo kauan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini hääti poliittisesti kodittomat kadulle, jotta pääsi hallitukseen.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Jos oikeasti ihmettelet "eriskummallista uhmaa" ja pettymystä ...

... Oli teidän vastuullanne pysäyttää matuvyöry 2015. Mutta rohkeus puuttui.

Nyt meillä on täällä 2 G€ vuosittainen kulunki tästä absurdista pelleilystä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tällainen kommentti on juuri sellainen tietämättömyyden esikuva, ettei paremmasta väliä, osoittaa juuri sen, että politiikasta ja päättämisestä ei ymmärrä yhtään mitään.

Jos nyt ihan aikuisten oikeasti pinnistät ja yrität, niin ehkä jotenkin ymmärrät, että yksi puolue ei Suomessa tee mitään päätöksiä yksin, ja jos persut eivät olisi olleet hallituksessa, niin silloin joku muu olisi päätökset tehnyt, ja varmasti vielä maahanmuuttoystävällisemmin.

Kun kommentointi ja asiantuntemus on tuota luokkaa, niin ei kauheasti toivoa ole puolueella, jos kannattajienne yleistieto on tätä tasoa.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

"...yksi puolue ei Suomessa tee mitään päätöksiä yksin, ja jos persut eivät olisi olleet hallituksessa, niin silloin joku muu olisi päätökset tehnyt, ja varmasti vielä maahanmuuttoystävällisemmin".

Tällaisen politiikan myötä persujen kannatus olisi oppositiossa noussut niin koviin lukemiin, että hallituksen olisi ollut pakko muuttaa politiikkaa järjellisempään suuntaan. Nyt mitään pakkoa ei ollut, kun ainoa vastavoima suostui hallitukseen äänettömäksi yhtiömieheksi.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #6

Ja nyt sitten kannattaa lähteä hallituksesta?

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #7

Homma on ryssitty jo niin pahasti, ettei siihen hallituksesta lähtökään enää auttaisi. Tilaisuus oli. Ja meni. Toimi Kankaanniemen valinta ryhmyriksi sopii hyvin siihen, ettei millään ole enää mitään väliä.

Jore Puusa

Perussuomalaiset on olemassa, jotta Timo Soinista tuli ministeri. Mitään muuta merkitystä tai agendaa puolueella ei ole ollut. Puolueen taustalla on rasismi ja viha kaikkea erillaisuutta kohtaan. Puolue oli ja kesti räksyttäessään oppositiossa. Tuli lopulta ministerinpaikat kuten SMP:llekin sitten kyvyttömyys lunastaa ainuttakaan lupaustaan ja nyt edessä on 4% ja hautautuminen kristillisten kanssa samaan rapakkoon.
Mutta ehditte sentään saada aikaan hommaforumin kautta somevihan eskaloitumisen ja kansan kahtiajaon. On sekin jotain.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Persujen ei kannata lähteä hallituksesta, orastava nousu taloudessa sataa hallituksen laariin vaikka Lindman sitä hamuaakin demareiden saannokseksi edellisen hallituksen ajalta. Odotan vielä Lapintien ulostuloa 2 miljardin E laivatilausta kommunistien aikaansaannokseksi! Akseli kepu-kok-persu saanee yksistään riittävän mandaatin seuraavissa vaaleissa, jolloin Maroon 5:n Adamia mukaillen (Moves like Jagger) moves like Halonen Rinne kokee joutsenlaulun ja kovakalloisin kin demari ymmärtää fiascon laajuuden. RKP ja KD voi saada mandaatin lievähkön opposiomaisuutensa takia, mutta SDP, vihreät ja vasurit ovat ajaneet itsensä reunan yli megavittuilun takia.

ps Kyselytunnin osa, jossa kuvattiin edessäistuvaa Heinäluomaa ja takanaistuvaa Rinnettä, mieleen tuli miltei mahdollinen näky NKP:n istunnoista rajan takana joskus muinoin, ainoa häiritsevä seikka oli Heinäluoman sänki, joka ei ollut 5-vuotissuunnitelman mukainen...

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Sivallat kovilla mutta ei aiheetta että välillä jopa osa jäsenistöistä "tunnelmoi" tuntumaa,jotta on vähän kuin SMP:n loppuaikoina.

Sekoitus sieltä kuin täältä "eri puolueista/-ryhmistä" joilla on lyhyt periodi tähän puolueeseen antaa aiheen jopa itsetutkisteluun mitä on perussuomalaisuus,niiltä lähtökohdista n.20 v.sitten kun lähtölaukaus ammuttiin poliittiselle kartastolle.

Maailma kuin elämäkin on muuttunut mutta on tiettyjä hyviä perusarvoja ja tavoitteita jotka eivät saisi olla kaupan että vielä pahempi on seikka - jos omat koirat purevat omiaan - unohtamatta äänestäjiä/jäseniään.

Puolue ei ole pelkästään johtajia varten omissa eliiteissään - vaan kansalaisten,jotka ovat sinne "eliitit" valinneet :

Hyvä muistaa eduskunnassakin että sekalaisesta seurakunnasta ei tule välttämättä hyviä vastuunkantajia,jos oma pesä ei ole kunnossa !

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Niin. Asioita on tapahtunut. Kelloa ei voi kääntää. Emmehän me suinkaan nykyisellä kannatustasolla väännä hallituksessa samalla vääntömomentilla kuin olisimme voineet vääntää 2015 keväällä, kun kaikki oli neuvotteluissa auki. Vaan kyllä silloin valtavan hurmoksen saattelemina moni selvästi hyväuskoisuuttaan, lyhytnäköisyyttään, kokemattomuuttaan ja omankin edun nimissä, oli mukana kuorossa tai ainakin hiljaa luimisteli jossakin. Meitä ei montaa ollut, jotka näkivät vaarat ja jotka jotakin sanoivat. Itse olin lopulta ainut, joka sai suunsa auki. Kaikki kyllä tehtiin, jotta suuni olisi saatu tukittua. Nyt on kuitenkin aivan eri tilanne puolueella kuin toukokuussa 2015. Jos tuota perusasiaa ei kykene hahmottamaan ja tunnustamaan, tehdään todennäköisesti uusia virhearvioita. Jos olisi kuunneltu allekirjoittanutta, oltaisiin aivan eri tilanteessa, mutta kun ei olla. Puolueessa ajettiin suunnilleen 2011-2012 alkaen määrätietoisesti ja väkisin hallitusasemia kohti. Siinä moni sai itselleen mieluista. Mutta ei siitä enää tässä vaiheessa kannata suuttua ja raivota. Joidenkin jälkijättöisella oman kilven kiillottamisella ei saada muuta kuin puolue hajalle. Nyt pitää vain hyväksyä tapahtuneet tosiasiat, kestää ne ja rakentaa eteenpäin siltä pohjalta.

Toimituksen poiminnat