Vesa-Matti Saarakkala

Tilauksessa järkevää johtamista ja järkeviä ratkaisuja

Perussuomalaisten puoluekokous ja siellä tehtävät henkilövalinnat ovat pian käsillä. Moni haluaa päästä ottamaan kantaa paitsi henkilövalintoihin, perää myös linjakeskustelua. Elävässä kansanliikkeessä sitä tuleekin luonnollisesti käydä, kunhan muistetaan, että puolueen linjaa ei päätä suinkaan yksi ihminen, vaikka puolueen historian perusteella niin voisikin ehkä luulla. Linja on päätetty viime kädessä tähänkin asti yhdessä ja demokraattisesti puolueen eri toimielimissä. Tosiasia, jota ei kukaan pääse pakoon, vaikka varmasti kritisoitavaa matkan varrelta löytyy. Puolueen puheenjohtaja on luonnollisesti ollut, ja on jatkossakin, keskeinen toimija linjausten valmistelussa ja toimeenpanossa. 

 

Itse olen ottanut kannan, jonka mukaan linjakeskustelun tulee olla tulevaisuuteen suuntautunutta. Toisin sanoen, pitää erottaa se, mitä puolue voi, ja mitä sen kannattaa tehdä nyt, ja mitä se mahdollisesti tekee tulevaisuudessa. Täysin kaksi eri asiaa ne eivät tietenkään ole, mutta nykyinen käytännön politiikan linjamme määrittyy hyvin pitkälle hallitusohjelman puitteissa. Tyyliä ja toimintatapoja voi aina viilata, kunhan häntä ei ala heiluttaa koko kroppaa. Hallituspuolueelle, joka vastustaa vihervasemmiston valtapyrkimyksiä, kyse on nykytilanteessa puhtaasti realismista. Ei auta tehdä mitään äkkiväärää.

 

Idealismiakin puolueessa tarvitaan, mutta sen pitää olla järkevää. Tunnepohjalta ei voi tehdä onnistunutta politiikkaa, oli kyse sitten mistä tunteesta tahansa. Jos tunne menee järjen edelle, johtaa se onnettomaan lopputulokseen. Siksi pitääkin olla tarkkana, miten paljon itse kukin vetoaa tiukassa paikassa tunteisiin ja miten paljon taas järkeen. Johtajan on oltava järkevä, eivätkä tunteet saa viedä häntä, sillä johtajan rooliin kuuluu valaista joukkojen tietä eteenpäin. Joukot eivät voi olla ne, jotka taluttavat tai työntävät johtajaa tai ottavat vastuun ominaisuuksista, joita johtajalta kuin johtajalta vaaditaan tai tehtävistä, jotka kuuluvat johtajuuteen. Johtajan on johdettava edestä ja hänen on kyettävä vastaamaan huutoonsa sekä elämään kuten opettaa.

 

Järjen valo on se valo, jota pitkässä juoksussa kaivataan enemmän ja johon luottaen päästään pisimmälle. Tilauksessa on siis nyt järkevää johtamista ja järkeviä ratkaisuja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Perussuomalaisten ministeriryhmä on osoittanut toimillaan järkevää johtamista. Toivottavasti sama ministeriryhmä jatkaa myös puoluekokouksen jälkeen. Se takaa sovitun ja siitä kiinni pidettävän hallitusohjelman noudattamisen vaalikauden loppuun. Sampo Terhon valinta puheenjohtajaksi takaa takuuvarmasti, että hallitusohjelmaa noudatetaan. Se on ehdottomasti perussuomalaisten etu.

Maahanmuuttoon liittyvät asiat ovat monella ”kivi kengässä.” Korjauksia niihin ei saada muutoin kuin ”laillisten teiden” kautta eli lainsäädännöllä. Se ottaa aikaa, mutta muuhun ei ole juuri mahdollisuutta. Tähän liittyen yksi parannus olisi se, että saataisiin irtolaislaki jälleen voimaan. Sitä kautta saataisiin kerjäläiset pois kadulta. Laki oli voimassa vuosina 1936 – 1986.

Mitä kerjäämiseen tulee, niin on kohtuutonta, että kerjäämistä harjoitetaan seisomalla ”kerjääminen kielletty”- kyltin edessä se osaksi peittäen liikekeskuksessa. Tämä on arkipäivää Helsingin Herttoniemessä. Tässä kantaväestö joutuu samalla naurun alaiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset