Vesa-Matti Saarakkala

Lännen Median kysely antoi osviittaa

Lännen Media on tehnyt Perussuomalaisten piirihallitusten jäsenille, kansanedustajille sekä paikallisyhdistysten puheenjohtajille kyselyn, jonka mukaan enemmistö vastaajista haluaa puolueemme nykyisen puheenjohtajan Timo Soinin jatkavan puoluekokouksen jälkeenkin ulkoministerinä, ja mikä vielä tärkeämpää, Sipilän hallituksessa puolueen haluaa jatkavan 78 % vastaajista. Vain 10 % haluaa viedä puolueen oppositioon. Eduskuntaryhmästä niin ikään lähes kaikki vastaajat ovat hallitusratkaisun takana. Vain yksi kansanedustaja ilmoitti haluavansa oppositioon.


Kyselyn myötä pitäisi olla selvää, että puolueväki ei katso hyvällä, jos uusi puheenjohtaja yrittäisi kammeta ulkoministerinä erinomaisesti onnistunutta Soinia syrjään syytinkivaariksi tai alkaisi väkisin horjuttamaan hallitusta. Puolueväki näyttää asettavan tiukat suitset uudelle puheenjohtajalle. Väki vaikuttaisi ymmärtävän, että oppositioratkaisu saattaisi johtaa uusiin vaaleihin, perussuomalaisten vaikutusvallan romahtamiseen ja vihervasemmiston nousuun ennenaikaisten vaalien myötä hallitukseen johtamaan esimerkiksi maahanmuuttopolitiikkaa.


Kysymys kuuluukin nyt, kuka on paras ja motivoitunein henkilö johtamaan puoluetta näissä olosuhteissa ja näiden reunaehtojen puitteissa? Vastauksen tuohon kysymykseen voi yrittää löytää puheenjohtajaehdokkaiden asenteista, joita he ovat tuoneet julki kampanjoidensa aikana.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Saarakkala äänestää Terhoa. ;-)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuo taisi olla tiedossa aiemminkin, mutta tärkeämpää kuin se, kenen joukossa henkilö seisoo on se, millä perusteilla.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Tuleeko Demokraattiikin vielä ennen lauantaita kolumnisi?

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Ei kai tuo nyt niin huono ollut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset