Vesa-Matti Saarakkala

Perussuomalaiset Nuoret uuden aikakauden kynnyksellä

Perussuomalaisten Nuorten sääntömääräinen syyskokous pidetään Helsingissä Hotel Arthurissa huomenna lauantaina 9.10. klo 15 alkaen. Sunnuntaina 10.10. ohjelmassa on aatepoliittista koulutusta klo 11 alkaen.

Kokous on poikkeuksellisen merkittävä, sillä kokouksessa valitaan nuorisojärjestölle uusi puheenjohtaja. Minä en ole enää käytettävissä, sillä seitsemän vuotta ko. paikalla on riittävästi minulle, varsinkin kun olen melkoisen kuormitettu puolueen tehtävissä ja merkittäviä luottamuspaikkoja on paljon. Kun vaalikamppailu toden teolla käynnistyy, en ehtisi tehtävää enää sillä tavalla hoitamaan kuin haluaisin, ja olisi väärin pitäytyä paikalla vain siksi, että siinä varsinkin vaalien alla puheenjohtaja saa näkyvyyttä. Ilmoitin jäsenille jo keväällä aikeistani.

Nuorisojärjestössä on aika jakaa vastuuta laajemmalle ja antaa uusille kyvyille mahdollisuus. Se mahdollisuus tulee aidosti vasta sitten, kun on pakko ottaa vastuuta. Se mahdollisuus tulee nyt. Tiedän, että en olisi helposti saanut haastajaa vielä hetkeen, mikäli olisin halunnut ehdottomasti jatkaa puheenjohtajana eli mikään pakko puheenjohtajuudesta minun ei olisi luopua, mutta nyt on oikea aika. Luotan intuitiooni tässä. Politiikassa toimiessani olen huomannut, että moni hyvä juttu tapahtuu, kun ei ole liian laskelmoiva. Uskon, että tästä ratkaisustani seuraa hyvää.

Tilanne tarjoaa koko järjestölle uudistumismahdollisuudet. Pohjat on tehty ja olen varma, että ne pitävät. Nuorisojärjestössä on seuraavan kehitysvaiheen aika.

Tuleva puheenjohtaja joutuu heti kärkeen kovaan paikkaan. Puheenjohtajan ensimmäinen suuri haaste on johtaa Perussuomalaisten Nuorten vaalityötä ja samalla pitää kiinni perusrutiineista. Näkyvyyttä tulee paljon ja kiirettä pitää, jos aikoo kaikki hommat hoitaa. Paikalla ei pysty toimimaan ilman aiempaa poliittista kokemusta. Avukseen pj. saa nykyistä enemmän resursseja eli tarkoitus on palkata nuorisojärjestölle osa-aikainen työntekijä. Tähän asti homma on pyörinyt täysin vapaaehtoisvoimin. Onnistuminen vaatii kuitenkin erityisesti nyt vaalikamppailun käynnistyessä kaikilta vapaaehtoisvoimilta ahkeruutta, jota tiedän porukasta löytyvän.

Olen erittäin tyytyväinen, että olen saanut olla perustamassa Perussuomalaisia Nuoria. Kun sain järjestön johdon itselleni, yhdistys oli rekisteröimätön ja syyskokouksessa paikalla oli muutama nuori. Jäsenistä ei ollut tietoa, joten lähdettiin täysin puhtaalta pöydältä. Nyt jäseniä on n. 600 ja lisää tulee. Vaalien yhteydessä nuorisojärjestö voi varautua jäsenryntäykseen. Myös resurssit kasvanevat, mutta koskaanhan mistään ei voi olla varma. Seuraavan vaiheen kehityssuunnitelmat hahmottuvat jo vuoden 2011 toimintasuunnitelmassamme, jota käsittelemme viikonloppuna.

Vaikka itsellänikään ei ole ikää kuin 26 vuotta, on mukava huomata, että jotakin merkittävää ja pysyvää on saanut yhdessä muiden kanssa aikaan. Kun jätän nuorisojärjestön puheenjohtajuuden, samalla katson henkilökohtaisesti kohti seuraavia haasteita. Niistä lisää sitten, jos ja kun sopiva aika tulee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Paavo Metsäluoma

Tämä kommenttini on subjektiivinen.

En ole eläessäni tavannut Simon Eloa..

Mutta hänen blogin linkkinsä kautta sain lukea liittymismahdollisuuksista PersuNuoriin. Kiitos.

Opiskelin meitä Persuja paljon ja huomasin että, varsinkin Nuorissa.. Kiitos Vesku.. Turhaan vähättelet itseäsi.. Hemmetti olet tehnyt PerusSuomalaiset-Nuoret -yhdistyksestä sen mikä se on.

Olen yleensä lukenut kaikkea Perussuomalaista aina paskalla. Luin Halmeen "Jumala armahtaa minä en" kirjan kerralla.. Paskalla.. No ilma oli varmasti hieman tunkkainen.. Mutta sellainen kirja se oli. Tony Halme oli pelle (poliittisessa maailmassa). Suuri pelle (tai narri, joka saa sanoa jopa KUNINKAASTA totta) oli hän myös elämässään.. Omasta vapaasta tahdostaan.. Halme oli myös paljon hyvää mistä ei kirjoiteta. Kiltti mies yksilölle.. Armoton medialle ja hallinnolle..

Ei self-made-man Halme ole "kuohittu sonni". Vaikkakaan en olisi IKINÄ äänestänyt häntä silloin.. Se siitä.

Sain postissa mustakantisen, kalliille paperille, painetun vihkosen kotiini kun liityin PerusSuomalais-Nuoriin (jälkeemmin Persu-nuoret).

Itkin, paskalla istuessani, lukiessani Persu-nuorien arvo-maailmaa. Mikä on tärkeää ja mikä EI ole tärkeää. Se ei ollut mitään diipadaapa "Rakkautta" (Juggner) tai "toivo-talkoot" (mikä vitun toivo? Vitun kaksien työmarkkinoiden luojat!). Vihreät.. No sitä peliä on jo pelattu riittämiin.. Mutta sanonpa vain stadilaisena että haista ODE pitkä vi**u.. Aja sinä sporalla.. Mut me lähiöiden, viidennenkin polven stadilaiset saadaan turpaan maaseudulla TEIDÄN takia. Siis konkreettisesti TURPAAN!! Kiitti ihan VITUSTI!!

Simon Elo on uskoakseni läpihuutojuttu. Tulen paikanpäälle ja äänestän häntä.. Ei syö Jussin ääniä et ihan ok.. Ja kaveri on huippu.

"Turkistarhaus on murhaa"?

Miksi vitussa suomalaisista turkiksista maksetaan maailman kovinta hintaa aina? Suomalaiset turkikset on maailman parhaita koko ajan. Markkinahinta määrittelee.. Ekoperseilijät päästävät minkkejä luontoon.. Kivaa että tappavat koko lintupopulaation koko alueelta ja talven tullen kuolevat itsekin (siis minkit).

Tampereella oli (Kuninkaantiellä) tosi hurja turkistarhausta vastustava mielenosoitus.. Ok. Ei mitään.. Demokratiaa.

Mutta heittivät jotain supervahvaa, punaista, maalia seinille. Missä poliisi kun ilkivaltaa?

Mulla on mun mummon vanha minkkiturkki.. Ehkä laitan päälleni.. Onko minulla oikeus puolustaa koskemattomuuttani? Ja kuinka? Lynkkaus mieliala ei ollut kaukana siitä kokemuksesta..

Olen sentään rakentanut infraa tähän maahan (siis KONKREETTISESTI rakentanut).. Onhan näitä aseita.. Ja järkevissä käsissä.

Enkä ole idiootti.. Vaikka esim. Kuninkaankadulla tahrat on vieläkin hyvin nähtävissä pylväissä.

Joskus olisi kiva nähdä tällaisen itsensäkorottaneen Vihreän ilme Free School -streetillä Kalkutassa, missä ihmiset lääkitsevät salvalla (as minding my own business) spitaalisuuttaan..

Luojan kiitos en ajattele kuten Vihreät.. Olisin ampumassa heitä jo aika päivää sitten.

Perussuomalaiset ovat EHDOTTOMASTI poliittinen, varteenotettava, vaihtoehto.. Mm.. Vihreille. Silti me olemme satakertaa kykenevimpiä dialogiin kuin he.

Meitä lyödään populismilla jne.. Miksi?

Mä olen ollut koko elämäni Suomenrakentajien opissa, eli vanhan liiton miesten kanssa.. Naisilla varmasti samaa.

En jää tu(u)leen makaamaan. Tiedän kaikenlaista.. Ajattelen kaikenlaista.. Silti olen LOJAALI TYÖTÄNI kohtaan. Ja ylpeä.
SDP:n nuorisojärjestöä tässä pitäisi olla.. Mutta ei..

Koska kansallisesta itsekkyydestä tuli rasismia?

Toimituksen poiminnat